ΤΟΠΙΚΑ

Τη νίκη κατά του ναζισμού τίμησε το ΚΚΕ με επίκαιρα μηνύματα για το σήμερα

τη-νίκη-κατά-του-ναζισμού-τίμησε-το-κκε-524964

Σε μια γεμάτη με εργαζόμενους και νέους αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Βόλου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Τ.Ε. Βόλου του ΚΚΕ για τα 70 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με προβολή του οπτικοακουστικού υλικού, με τους βασικούς σταθμούς του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ακολούθησε η ομιλία από τον γραμματέα της Τ.Ε., Μεταξά Βασίλη, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα μικρό αφιέρωμα στον Κόκκινο Στρατό και με τραγούδια του που ερμήνευσαν μουσικοί – μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην ομιλία του ο Βασίλης Μεταξάς αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης κατά του ναζισμού, εβδομήντα χρόνια πριν και τόνισε: «Τιμάμε τον μεγάλο Κόκκινο στρατό των σοβιετικών εργατών και τη μεγάλη πατρίδα όλων των εργατών του κόσμου, τη χώρα του Λένιν και του Στάλιν, που με το αίμα των καλύτερων παιδιών της, δίνοντας 20 εκατομμύρια νεκρούς για να σώσει τους λαούς του κόσμου από το ναζιστικό τέρας, απέδειξε στην πράξη τι σημαίνει διεθνιστική αλληλεγγύη της εργατικής τάξης. Τιμάμε το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, εμπνευστή και αιμοδότη της μεγαλειώδους αντίστασης του λαού μας, που κάτω από την καθοδήγησή του, το λαϊκό κίνημα της χώρας μας έγραψε τις πιο λαμπρές σελίδες μαζικού ηρωισμού, οργάνωσης, πνευματικής δημιουργίας, εξύψωσης του ανθρώπου, μέσα στο καμίνι της μάχης. Είμαστε περήφανοι που το κίνημα της χώρας μας, πλάι στο κίνημα των Γιουγκοσλάβων παρτιζάνων ήταν το πιο μαζικό κίνημα αντίστασης την περίοδο του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Τιμάμε έναν – έναν τους ήρωες μαχητές και μαχήτριες του ΕΛΑΣ, του ΕΛΑΝ, της ΕΠΟΝ, της ΟΠΛΑ και φυσικά της συνέχειάς τους: του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Τιμάμε τα μέλη του Κόμματος που χωρίς να λογαριάζουν θυσίες, στερήσεις, κακουχίες, με σεμνότητα και ακούραστα ενέπνευσαν με την προσωπική τους στάση, το παράδειγμά τους, τη συγκρότησή τους, το πείσμα, την επιμονή τους τούς εκατοντάδες χιλιάδες των εργατών και φτωχών αγροτών, των διανοούμενων και μικρών εμπόρων, των στρατιωτών».

Αναφερόμενος εξάλλου στο μήνυμα της νίκης κατά των ναζιστών και του φασισμού υπογράμμισε: «Έχουμε χρέος να μην καμφθούμε στις δυσκολίες της σημερινής εποχής. Τα κινήματα ποτέ δεν εξελισσόντουσαν μόνο ανοδικά, υπάρχουν και καμπές. Όταν όμως η πρωτοπορία αντέχει στις καμπές τότε συμβάλει να συσσωρεύεται ενέργεια, πείρα και επαναστατική δύναμη μέσα στην εργατική τάξη και στις λαϊκές δυνάμεις. Τώρα ακόμα πιο αποφασιστικά να δείξουμε πού βρίσκεται η δύναμη του λαού. Η δύναμή του βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία. Μόνο μια ισχυρή αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή συμμαχία της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των γυναικών, της φτωχής αγροτιάς, μπορεί να οδηγήσει τα πράγματα μπροστά. Να ανατρέψει την εξουσία των μονοπωλίων, να κατακτήσει τη λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου