ΤΟΠΙΚΑ

Χριστούγεννα με σχετικά… καλές καιρικές συνθήκες

χριστούγεννα-με-σχετικά-καλές-καιρι-524721

Χωρίς ακραία φαινόμενα και με ορισμένες πρόσκαιρες βροχοπτώσεις θα είναι τα φετινά Χριστούγεννα στη Μαγνησία, με τη θερμοκρασία να διατηρείται σε φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή. Στα λευκά αναμένονται να ντυθούν μόνο οι βουνοκορφές του Πηλίου από τα 900 μέτρα και πάνω.

Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης: «Τα φετινά Χριστούγεννα είναι με σχετικά καλές καιρικές συνθήκες για την περιοχή μας».

Σήμερα Παραμονή Χριστουγέννων, σύμφωνα με τις προβλέψεις του κ. Τακούδη, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος, ωστόσο από το μεσημέρι της ημέρας και από τα νότια του νομού θα συννεφιάσει και πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Οι άνεμοι αναμένονται να πνέουν βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι. Όσον αφορά τη θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 βαθμούς έως 12 βαθμούς στο Βόλο.

Αύριο Χριστούγεννα, όπως προβλέπει ο κ. Τακούδης, αναμένονται παροδικές συννεφιές, που στις ορεινές περιοχές του νομού θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στις βουνοκορφές του Πηλίου σε υψόμετρα πάνω από τα 900 μέτρα . Οι άνεμοι αναμένονται ασθενείς και στο Αιγαίο έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη πρώτη ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με τον κ. Τακούδη, ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι σχεδόν αίθριος και η θερμοκρασία θα ανέβει στις 13 Βαθμούς Κελσίου.

Αντίθετα την Παρασκευή και το Σάββατο αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και στα δυτικά της περιοχής τοπικές καταιγίδες. Μάλιστα αναμένονται σύμφωνα με τον μετεωρολόγο χιόνια στις ορεινές περιοχές και η θερμοκρασία αναμένεται να πέσει στις 7 με 9 βαθμούς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου