ΤΟΠΙΚΑ

Τα «βαφτίσια» της αγάπης από το 6ο νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας

τα-βαφτίσια-της-αγάπης-από-το-6ο-νηπια-524715

«Να μας ζήσουν η Άννα και ο Θοδωρής» έλεγε η διακοσμημένη με λουλούδια πινακίδα στην είσοδο του Ιερού Ναού Πέτρου και Παύλου στη Νέα Ιωνία, όπου χθες το απόγευμα, οι λιλιπούτειοι μαθητές του 6ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας μαζί με τις τρεις νηπιαγωγούς του σχολείου έγιναν οι «νονοί» ενός συμμαθητή τους και της μητέρας του.

Στον Ιερό Ναό εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές, όταν η νεαρή μητέρα μαζί με το γιο της έφτασαν στο προαύλιο της εκκλησίας και «πνίγηκαν» στις αγκαλιές συμμαθητών και νηπιαγωγών. Τα παιδιά παρατεταγμένα σε δύο σειρές, με τα άσπρα κεριά στα χέρια, χαμογελούσαν γεμάτα ευτυχία, ενώ οι γονείς τους περήφανοι για την απόφαση του σχολείου, παραστάθηκαν σε όλο το μυστήριο, επιδοκιμάζοντας με τον τρόπο τους, αυτήν την σπουδαία σε νόημα πράξη.

Η πρωτοβουλία για αυτά τα «ξεχωριστά βαφτίσια» ανήκει στη Φωτεινή Φιλίππου, την Πάτρα Μπιζένη και την Αγγελική Φράγγου, τις τρεις νηπιαγωγούς του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας, οι οποίες πρότειναν στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο να συνδράμουν, ώστε η νεαρή μητέρα και ο 5χρονος γιος της που κατάγονται από την Αλβανία, αλλά διαμένουν στη Νέα Ιωνία, να βαπτιστούν Χριστιανοί.

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα, το ίδιο και οι γονείς, που αμέσως έσπευσαν να συγκεντρώσουν χρήματα για να υλοποιήσουν το σκοπό τους. Η ημερομηνία ορίστηκε, η εκκλησία «κλείστηκε» και χθες στις 6 το απόγευμα, οι δύο ιερείς του Ι.Ν Πέτρου και Παύλου π. Στέφανος και π. Κωνσταντίνος ευλογούσαν το μυστήριο της βάπτισης. «Και το όνομα αυτών» Θοδωρής, ο μικρός μαθητής που μπήκε στην κολυμπήθρα χαμογελώντας αμήχανα και Αννα, η μητέρα του που ήταν βαθιά συγκινημένη και παράλληλα ευγνώμων προς όλους για την αγάπη και το ενδιαφέρον που τους έδειξαν απλόχερα.

Μετά το τέλος του μυστηρίου, παιδιά και γονείς μοιράστηκαν μπομπονιέρες και γλυκά εν μέσω χειροκροτημάτων, αλλά και των ευσήμων που πήραν από τους ιερείς για αυτήν την πολύ σημαντική τους πράξη.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 6ο νηπιαγωγείο της Νέας Ιωνίας δεν είναι η πρώτη φορά που δίνει το «παράδειγμα», με τις πρωτοβουλίες του χάρη στο σπουδαίο έργο που παρέχουν οι νηπιαγωγοί, αλλά και την ανταπόκριση που βρίσκουν στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στο σχολείο και από εκεί κάνουν τα πρώτα τους ουσιαστικά «βήματα» στο χώρο της εκπαίδευσης .

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Και το όνομα αυτών Θοδωρής και Αννα

Τα παιδιά του 6ου νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας και οι τρεις νηπιαγωγοί που έγιναν νονοί

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου