ΤΟΠΙΚΑ

Σε πτώση οι τζίροι πρατηρίων

σε-πτώση-οι-τζίροι-πρατηρίων-524572

Στην αύξηση της κίνησης ενόψει εορταστικής περιόδου έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους οι πρατηριούχοι, προκειμένου όπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να κάνουν και οι ίδιοι Χριστούγεννα. Η μειωμένη ζήτηση της προηγούμενης περιόδου τόσο σε πετρέλαιο θέρμανσης όσο και σε βενζίνη οδήγησε τους τζίρους τους σε «ελεύθερη πτώση».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως διευκρινίζουν οι πρατηριούχοι, οι περισσότεροι καταναλωτές στην καλύτερη των περιπτώσεων γεμίζουν τα ρεζερβουάρ τους με 20 ευρώ βενζίνη, ενώ δεν λείπουν οι περιπτώσεις ατόμων που μετρούν τα ψιλά τους προκειμένου να συγκεντρώσουν 5 ευρώ για να βάλουν λίγη βενζίνη.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Βενζινοπωλών Νομού Μαγνησίας κ. Απόστολος Βολιώτης, επισημαίνει ότι μέχρι στιγμής η κίνηση είναι υποτονική και γι’ αυτό όλοι οι πρατηριούχοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες στους στη σημερινή ημέρα, παραμονή των Χριστουγέννων, που αναμένεται αυξημένη κίνηση . «Δυστυχώς η κίνηση τις προηγούμενες ημέρες ήταν υποτονική. Σήμερα ελπίζουμε η κίνηση να είναι αυξημένη, οι ξενοδόχοι μιλάνε για 60-70% πληρότητες στα καταλύματα, θεωρούμε ότι με αυτά τα δεδομένα θα μπορέσουμε και εμείς να δουλέψουμε. Άλλωστε η τιμή της βενζίνης δεν έχει αυξηθεί και παραμένει σε σταθερή τιμή στο 1,63 ευρώ το λίτρο κατά μέσο όρο».

Οσον αφορά τις παραγγελίες σε πετρέλαιο θέρμανσης, οι πρατηριούχοι επισημαίνουν ότι τις τελευταίες εβδομάδας ξεκίνησαν δειλά – δειλά οι παραγγελίες, αλλά σε περιορισμένες ποσότητες. Όπως εκτιμούν οι πρατηριούχοι, σήμερα Τρίτη εκτιμάται ότι θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχους η δεύτερη δόση του επιδόματος θέρμανσης. Συνολικά, ο αριθμός των εγκεκριμένων αιτήσεων εξασφάλισης επιδόματος θέρμανσης, επί των 560.000 που υποβλήθηκαν, ανέρχεται στις 490.000.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και χθες είχαν εκταμιευτεί 22 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή του επιδόματος, τα οποία πιστώθηκαν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου