ΤΟΠΙΚΑ

Γιγαντιαία επιχείρηση έσωσε από τη φωτιά τον οικισμό του Φυτόκου

γιγαντιαία-επιχείρηση-έσωσε-από-τη-φω-524525

Η άμεση κινητοποίηση και η γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία απέτρεψε τα χειρότερα, από την μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σήμερα περίπου στις 12 το μεσημέρι, στην περιοχή του Φυτόκου.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επεκτείνονταν ταχύτατα και απειλούσε τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Στην περιοχή έσπευσε ισχυρή δύναμη από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Βόλου, ΒΙΠΕ Βόλου, Αλμυρού και Λάρισας που ρίχτηκαν στην μάχη με τις φλόγες, επιχειρώντας με συνεχείς ρίψεις νερού στο σημείο της εστίας και περιμετρικά του χωριού.

Στο έργο της πυρόσβεσης συμμετείχαν πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών και άνδρες της ΕΜΑΚ Λάρισας.

Από την Αστυνομία η περιοχή αποκλείστηκε και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους σε ασφαλές σημείο, προκειμένου στη μάχη να ριχτούν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη με ρίψεις νερού από αέρος.

Μετά από σχεδόν 4 ώρες που οι δυνάμεις πυρόσβεσης επιχειρούσαν, η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αποσοβώντας τον κίνδυνο να φτάσει και να απειλήσει επιχειρήσεις και σπίτια του Φυτόκου.

Αυτήν την ώρα δύναμη της Πυροσβεστικής παραμένει στην περιοχή για να αποτραπεί το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης της φωτιάς.

Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό η πυρκαγιά κατέκαψε έκταση 30 στρεμμάτων, μία λυόμενη αγροικία και τα ζώα που υπήρχαν μέσα σε αυτή.

Από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου διενεργείται προανάκριση για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου