ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε νιάτα το Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Βόλου

γέμισε-νιάτα-το-συνεδριακό-κέντρο-του-523734

Με ρυθμικά χειροκροτήματα, ενθουσιασμό και νεανικό παλμό υποδέχτηκαν οι 1.300 νεαροί Πρόσκοποι που συμμετέχουν στην 35η πανελλήνια ανιχνευτική πολιτιστική συνάντηση, τους ομιλητές της εκδήλωσης της Παρασκευής, που «φιλοξενήθηκε» στο Συνεδριακό κέντρο του Δήμου Βόλου. Δυνατά μηνύματα ζωής, που μπορούν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο, μέσα από την ματιά των εφήβων, έδωσαν το στίγμα της χθεσινής διοργάνωσης, που πλαισιώθηκε από τους καταιγιστικούς ρυθμούς των «Καρακατού».

Μια κοινότητα ανθρώπων με ανήσυχο πνεύμα συμμετείχε στην χθεσινή συνάντηση, δίνοντας μέσα από το δικό τους «prisma» τον ορισμό της ανθρωπιάς, της ζωής που μπορεί να γίνει καλύτερη.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο π. Αθηναγόρας, δημιουργός του «Φάρου του κόσμου» που φωτίζει τις ψυχές δεκάδων νέων που ζουν στην περιοχή του Δενδροποτάμου της Θεσσαλονίκης. Μια ολόκληρη περιοχή όπου ζουν πλήθος Ρομά άλλαξε πρόσωπο, με τους ίδιους τους κατοίκους να αλλάζουν την ιστορία του τόπου τους. «Το μυστικό είναι να μάθουμε να παίρνουμε όλοι την ευθύνη. Οταν παίρνουμε την ευθύνη, ο καθένας ξεχωριστά, τότε μπορούν και γίνονται θαύματα. Αυτό ενέπνευσε τα παιδιά εκείνου του τόπου και άλλαξαν την ιστορία του» είπε. Ο φωτισμένος κληρικός συμμετείχε στην συνάντηση με ομάδα παιδιών, τα οποία συνόδευσε για να μεταφέρουν μήνυμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Το συγκεκριμένο μόνιμα μετέφερε ο νεαρός Παρασκευάς – Σελίμ Βιλανάκης, ένα από τα παιδιά του κέντρου προστασίας ανηλίκων του π. Αθηναγόρα. Απευθυνόμενος στους νέους, τους μίλησε για την αξία της καθημερινότητάς τους και όσα έχουν την δυνατότητα να απολαμβάνουν, προτρέποντάς τους να ακολουθήσουν μονοπάτια αισιοδοξίας.

Πανελλήνια συνάντηση

Συμμετέχοντες στην συνάντηση του Βόλου εξέφρασαν την χαρά, τον ενθουσιασμό και την ικανοποίησή τους από την υποδοχή και την φιλοξενία των διοργανωτών, με τον Χριστόφορο Μητρομάρα, γενικό έφορο ελλήνων προσκόπων, να υπογραμμίζει ότι «έχει ανέβει ψηλά ο πήχης της διοργάνωσης για την επόμενη πόλη που θα «φιλοξενήσει» την πανελλήνια συνάντηση». Ο ίδιος εξήρε το πνεύμα φιλοξενίας της πόλης και της περιοχής, την οποία χαρακτήρισε «εξαιρετική», ενώ σημείωσε ότι έχουν μακρά ιστορία οι Πρόσκοποι της Μαγνησίας.

Τον ενθουσιασμό της εξέφρασε επίσης η Πόλη Γαλάνη, επικεφαλής της κοινότητας ανιχνευτών από την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η οποία τόνισε ότι «είναι πολύ καλές οι εντυπώσεις μας, υπάρχει πολύ καλή διοργάνωση και περνάμε υπέροχα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Κώστας Λαζάρου, αρχηγός στην 5η Κοινότητα Ανιχνευτών Πειραιά και υπεύθυνος για τους προσκόπους του Σαρωνικού. «Είναι πολύ όμορφη και φιλόξενη πόλη ο Βόλος, πολύ καλά οργανωμένη, η συνάντησή μας είναι η πολυπληθέστερη, άρτια δομημένη και είμαστε ενθουσιασμένοι» είπε.

Η εκδήλωση γέμισε με όμορφα συναισθήματα τους συμμετέχοντες, οι οποίοι βιώνουν πολύ έντονα συναισθήματα ως μέλη μιας πολυπληθούς κοινότητας που προάγει τις αξίες, την φιλία, τον πολιτισμό, την πνευματική καλλιέργεια και την επικοινωνία μεταξύ των νέων.

Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση του Βόλου υποστηρίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, ο Δήμος Βόλου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, ο Σύλλογος Αρτοποιών Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου