ΤΟΠΙΚΑ

Κατηγορεί καθηγητή για αντικομμουνισμό!

κατηγορεί-καθηγητή-για-αντικομμουνι-503561

Ο κακός βαθμός και η μη επιτυχής εξέταση μαθήματος με ερώτηση που αφορούσε στο μαρξισμό- λενινισμό αποτέλεσε σημείο τριβής για φοιτητή και καθηγητή του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με τον πρώτο, ο οποίος είναι και στέλεχος του ΚΚΕ, να απαντά με επιστολή από την Κομματική Οργάνωση ΑΕΙ Μαγνησίας ΚΚΕ.
Το θέμα ξεκίνησε στην εξεταστική του Ιουνίου και ειδικότερα στην εξέταση του μαθήματος «Εισαγωγή στην Κοινωνική Παιδαγωγική».
Ο φοιτητής επέλεξε να απαντήσει, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, σε ερώτηση για την ηθική, την κοινωνία, το κράτος και τη σχέση μεταξύ τους με βάση το διαλεκτικό υλισμό.
Ο βαθμός όμως που έλαβε δεν τον ικανοποίησε και ζήτησε να δει το γραπτό του από τον Καθηγητή, ενώ στην ανακοίνωση επισημαίνεται σχετικά με την απάντησή του πως αυτή «δεν συνάδει με τις απόψεις που εξέφρασε ο καθηγητής στο μάθημα, δικαιολογώντας ότι ο μαρξισμός είναι ξεπερασμένος, απέτυχε και οδηγεί σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».
Η επίσκεψη του φοιτητή στο γραφείο του Καθηγητή πραγματοποιήθηκε προχθές το μεσημέρι, ωστόσο οι αντιδράσεις του φοιτητή ήταν έντονες με αποτέλεσμα ο ίδιος να διαμαρτυρηθεί για τη στάση του καθηγητή και για τον τρόπο διόρθωσης του γραπτού στις πρυτανικές αρχές.
Ο Καθηγητής, το όνομα του οποίου αναγράφεται στην επιστολή, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ σχολίασε χαρακτηριστικά για το θέμα: «Αξιολογώ το γραπτό σύμφωνα με αυτά που έχουν αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια του μαθήματος», ενώ δεν θέλησε να επικεντρωθεί παραπάνω στο ζήτημα, το οποίο αναστάτωσε το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μιας και η ρήξη έγινε γνωστή στους ακαδημαϊκούς και εργαζομένους στο κτήριο Παπαστράτος.
Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης κ. Δόμνα Κακανά επεσήμανε πως «κανένας φοιτητής δεν κρίνεται με βάση την ιδεολογία του, αλλά στο πλαίσιο του μαθήματος θα πρέπει να έχουν την ικανότητα οι φοιτητές να συγκρίνουν και ιδεολογίες και στάσεις. Αν μη τι άλλο το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να καθοδηγήσει τη σκέψη και την ιδεολογία οποιουδήποτε».
Η ανακοίνωση του ΚΚΕ επισημαίνει: «Είναι πραγματικά λυπηρό, πανεπιστημιακοί δάσκαλοι να αναλαμβάνουν τη βρώμικη δουλειά τούτου του σάπιου συστήματος, να μπολιάζουν νέους ανθρώπους με τα ιδανικά των εκμεταλλευτών, να τους «μαθαίνουν» ένα σωρό από ψέματα. Όχι ότι μας εκπλήσσει, αλλά τουλάχιστον δεν μπορεί να θεωρείται φυσιολογικό και να μένει αναπάντητο, ιδιαίτερα όταν η στάση αυτή συνοδεύεται με ανάλογη περικοπή βαθμών σε όποιον «τολμήσει» να έχει αντίθετη άποψη», ενώ καλεί την ακαδημαϊκή κοινότητα να καταδικάσει σύσσωμη το γεγονός.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου