ΤΟΠΙΚΑ

Κάηκε το σπίτι του και έμεινε στον δρόμο… ηλικιωμένος στο Φυτόκο

κάηκε-το-σπίτι-του-και-έμεινε-στον-δρόμ-523438

Είδε το βιός του να γίνεται στάχτη. Το σπίτι που διέμενε δεν είναι πλέον κατοικήσιμο. Ακόμη και τα λίγα ζώα που είχε για να βιοπορίζεται παραδόθηκαν στις φλόγες που προκάλεσε ο πύρινος όλεθρος προχθές στο οικισμό «Φυτόκο» στη Νέα Ιωνία.

Η φωτιά που ξέσπασε σε τρία διαφορετικά μέτωπα, λόγω του αέρα και των ξερών χόρτων σε οικόπεδα γιγαντώθηκε με αποτέλεσμα εκτός από τις επίγειες δυνάμεις που επιχειρούσαν, να χρειαστεί η παρέμβαση από αέρος πυροσβεστικών αεροσκαφών για να τεθεί η φωτιά από έλεγχο, λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι.

Ο ηλικιωμένος που είδε το σπίτι του να καίγεται μαζί με τις 13 γίδες που είχε σε παρακείμενο μαντρί είναι πλέον σε απελπιστική κατάσταση.

Το Σάββατο, όπως και χθες Κυριακή, φιλοξενήθηκε σε συγγενικά σπίτια. Η φωτιά τον «ξεσπίτωσε». Χωρίς εισόδημα και λαμβάνοντας μόνο ένα υποτυπώδες επίδομα βρίσκεται σε πολύ δεινή οικονομική θέση.

Συγγενείς του που επικοινώνησαν με τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ τόνιζαν ότι η ψυχολογική του κατάσταση είναι επιβαρυμένη. Ό,τι είχε και δεν είχε ήταν αυτό το μικρό σπίτι και τα ζώα. Σήμερα δεν έχει τίποτα. Είναι ουσιαστικά άστεγος.

«Είναι ένα θέμα σοβαρό. Ανθρώπινα και μόνο θα πρέπει να ασχοληθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου», τόνιζαν οι ίδιοι άνθρωποι, έμπλεοι ανησυχίας για το πώς θα μπορέσει να συνεχίσει τη ζωή του ο συγκεκριμένος άνθρωπος, χωρίς «κεραμίδι πάνω από το κεφάλι του» και χωρίς κανένα εισόδημα.

Να σημειωθεί πως για τα αίτια της πυρκαγιάς στον οικισμό διενεργείται προανάκριση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου.

Εκτιμάται ότι από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς ελιές και χόρτα σε μία έκταση 30 στρεμμάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου