ΤΟΠΙΚΑ

36.000 παιδιά στον Αη Γιάννη

36-000-παιδιά-στον-αη-γιάννη-522376

Μεγάλη συμμετοχή στη διάρκεια των 90 χρόνων λειτουργίας των κατασκηνώσεων της ΧΑΝ

Εντυπωσιακός είναι ο απολογισμός δράσης των 90 χρόνων λειτουργίας των κατασκηνώσεων της ΧΑΝ Θεσσαλονίκης στον Αη Γιάννη Πηλίου, που μεταφράζεται αριθμητικά σε περισσότερα από 36.000 περίπου παιδιά, ηλικίας 7-14 ετών και σε πολυάριθμες δημιουργικές δράσεις. Τα παιδιά που συμμετέχουν, έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις ομορφιές του Πηλίου, την τοπική κουζίνα και τις διαδρομές που προσελκύουν το ενδιαφέρον δεκάδων περιπατητών ανά τον κόσμο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μέχρι στιγμής έχουν καλυφθεί οι δύο πρώτες περίοδοι και στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές για την τρίτη περίοδο, η οποία συγκεντρώνει ανάλογο ενδιαφέρον.

Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος πραγματοποιείται στο διάστημα 22 Ιουνίου -13 Ιουλίου, η δεύτερη 13 Ιουλίου – 3 Αυγούστου και η τρίτη 3 – 24 Αυγούστου, αντίστοιχα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών επανέρχεται την επόμενη χρονιά, ενώ δεν λείπουν οι ένθερμοι φίλοι της κατασκήνωσης, οι οποίοι συνεχίζουν και στη διάρκεια της ενήλικης ζωής τους, να προσφέρουν εθελοντικό έργο, προκειμένου να βιώσουν και πάλι στιγμές της νιότης τους.

Ενήλικες που βίωσαν ως παιδιά δημιουργικές στιγμές κατά το παρελθόν, συνεχίζουν μέχρι σήμερα να ασχολούνται εθελοντικά με την κατασκήνωση που είναι συνδεδεμένη με τη νιότη τους, είτε ως αρχηγοί, είτε ως μέλη του προγράμματος.

Κάθε καλοκαίρι, η αυλαία ανοίγει στις 22 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 25 Αυγούστου, περίπου, με τρεις ενδιάμεσες καλοκαιρινές περιόδους.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα, απολαμβάνουν δράσεις όπως ο αθλητισμός, η κολύμβηση, η βραδινή ψυχαγωγία, η εξερεύνηση του βουνού των Κενταύρων, οι εκδρομές κοντά στη φύση.

«Το καινούργιο πρόγραμμα που ξεκίνησε από πέρυσι και θα συνεχιστεί και φέτος, τιτλοφορείται «η περιπέτεια του Πηλίου» και αφορά παιδιά ηλικίας 14-17 ετών, τα οποία ξεκινούν από τον Αη Γιάννη και επί έντεκα μέρες περπατούν όλο το βορειοανατολικό Πήλιο, πραγματοποιώντας διάφορες δραστηριότητες σε συνεργασία με το Δήμο» όπως αναφέρει ο Γιώργος Πλεξίδας, υπεύθυνος για την κατασκήνωση.

Η συναρπαστική αυτή περιπέτεια δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να διανυκτερεύσουν στη φύση, σε παραλίες, στο βουνό, σε χώρους που παραχωρεί ο δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου. Παράλληλα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το σχολείο του Ρήγα, το Συνεταιρισμό Γυναικών Ζαγοράς και να μαγειρέψουν μαζί με τα μέλη του Συνεταιρισμού. Στη συνέχεια έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε δραστηριότητα με καταμαράν στα βορειοανατολικά παράλια της περιοχής και το κλείσιμο της εξόρμησης, πραγματοποιείται στην κατασκήνωση του Πηλίου.

Ο λόγος που οι υπεύθυνοι της ΧΑΝ υιοθέτησαν τις παραπάνω δραστηριότητες είναι «η γνωριμία των μεγαλύτερων παιδιών με τα μονοπάτια, τα καλντερίμια, τη φύση, και τις ομορφιές του Πηλίου» εξηγεί ο υπεύθυνος της κατασκήνωσης.

Η ενθουσιώδης συμμετοχή δεκάδων παιδιών από Βόλο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές, μαρτυρά την επιτυχία που σημειώνουν οι δράσεις που αναπτύσσονται και τη γενικότερη απήχηση που έχουν τα προγράμματα που πραγματοποιούνται.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας με τη ΧΑΝ Θεσσαλονίκης είναι 2310265776 και 2310241007 με εσωτερικό 840, για όσους επιθυμούν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες για τις καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Αη Γιάννη, που έχουν γράψει, και συνεχίζουν να γράφουν, τη δική τους ιστορία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου