ΤΟΠΙΚΑ

24 εξεταστικά κέντρα στη Μαγνησία για τις πανελλαδικές

24-εξεταστικά-κέντρα-στη-μαγνησία-για-τι-522227

Ενα επιπλέον εξεταστικό κέντρο για τις ανάγκες των πανελλαδικών εξετάσεων στην περιοχή ζητά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Πέρυσι για τους 1.783 υποψηφίους λειτούργησαν 23 εξεταστικά κέντρα. Φέτος η διεύθυνση ζητά 24 εξεταστικά κέντρα για το σύνολο των 1.828 υποψηφίων, που έχουν δηλώσει ότι θα λάβουν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στόχος της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας είναι να λειτουργήσει ως ξεχωριστό εξεταστικό κέντρο το Μουσικό, οι υποψήφιοι του οποίου κάθε χρόνο δίνουν εξετάσεις στο γειτονικό 7ο ΓΕΛ Βόλου.

Τα εξεταστικά κέντρα που προς το παρόν είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσουν είναι τα 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο ΓΕΛ Βόλου, 1ο και 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και τα Γενικά ΛύκειαΑγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Ν. Αγχιάλου, Αλμυρού, Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα τα 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Στο 2ο ΓΕΛ Βόλου εξετάσεις θα δώσουν και οι υποψήφιοι του Εσπερινού Λυκείου, στο 7ο ΓΕΛ Βόλου θα δώσουν οι υποψήφιοι του Μουσικού αν δεν εγκριθεί το νέο εξεταστικό, στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας θα δώσουν εξετάσεις και οι μαθητές του Ιδιωτικού Γενικού Λυκείου Βόλου – Προμηθέας, στο ΓΕΛ Βελεστίνου θα υπαχθούν και οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καναλίων και στο ΓΕΛ Αργαλαστής θα δώσουν εξετάσεις οι μαθητές των λυκειακών τάξεων Τρικερίου.

Οπως είναι γνωστό στη γραμμή της εκκίνησης για τις πανελλαδικές εξετάσεις θα μπουν από τα Γενικά Λύκεια 1.468 υποψήφιοι, εκ των οποίων οι 1.215 είναι τελειόφοιτοι και 253 απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Από τα Επαγγελματικά Λύκεια στη διαδικασία των πανελλαδικών θα λάβουν μέρος 360 υποψήφιοι. Η δυνατότητα εισαγωγής υποψηφίων μέσω των ΕΠΑΛ σε ΑΕΙ φαίνεται ότι αύξησε τον αριθμό των συμμετεχόντων μέσω των Επαγγελματικών Λυκείων στις πανελλαδικές. Πέρυσι έλαβαν συνολικά μέρος 321 απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των Επαγγελματικών Λυκείων και φέτος ο αριθμός τους ανέρχεται στους 360, εκ των οποίων οι 282 τελειόφοιτοι μαθητές και οι 78 απόφοιτοι.

Χθες μάλιστα η Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας παρέλαβε τις μηχανογραφημένες καταστάσεις με τα στοιχεία των υποψηφίων προκειμένου να γίνει επαλήθευση με τις αντίστοιχες καταστάσεις των Λυκείων.

Σημειώνεται ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ με το μάθημα των νέων ελληνικών στις 6 Ιουνίου και στις 7 Ιουνίου για τους μαθητές των ΓΕΛ με το μάθημα της νέας ελληνικής γλώσσας.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου