ΤΟΠΙΚΑ

Εισαγγελική παρέμβαση για την 67χρονη που ξεσπιτώθηκε

εισαγγελική-παρέμβαση-για-την-67χρονη-π-521883

Διέταξε ψυχιατρική εξέταση μετά από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου

Στην Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου διακομίστηκε προχθές Κυριακή η 67χρονη Βολιώτισσα, που ξεσπιτώθηκε την περασμένη Τρίτη, όταν μεγάλη πυρκαγιά κατέκαψε το παλιό πέτρινο σπίτι της μέσα σε πυκνή βλάστηση στην οδό Αχιλλοπούλου με Βλαχάβα στο κέντρο του Βόλου.

Η άτυχη γυναίκα, που θεωρείται ότι σώθηκε από θαύμα, διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου από πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου αιτήθηκε την ακούσια νοσηλεία της βλέποντας ότι η γυναίκα είναι μόνη, ενώ αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα.

Πυροσβέστες σοκαρίστηκαν, όταν τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης επενέβησαν για να κατασβήσουν τη φωτιά. Διαπίστωσαν με θλίψη ότι η γυναίκα επιβίωνε σε άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεύμα και φως, ενώ αντιμετωπίζει προβλήματα.

Επιχείρησαν να κατασβήσουν άμεσα τη φωτιά, η οποία, όμως, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Εσωσαν διπλανές οικίες από βέβαιη καταστροφή, όμως το σπιτάκι της ταλαιπωρημένης γυναίκας καταστράφηκε ολοσχερώς.

Η Ψυχιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου θα αποφασίσει αν χρήζει νοσηλείας ή όχι η γυναίκα και ανάλογα με το αποτέλεσμα η Εισαγγελία Βόλου θα παρέμβει για να αναζητηθεί δομή, που θα μπορεί να τη φιλοξενεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 67χρονη δεν προκαλεί προβλήματα στη συνεργασία για την παραμονή της στην Κλινική. Είναι, όμως, ακατανόητη στην επικοινωνία.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ είχε καταγράψει το δράμα που ζούσε, το οποίο ξεσκεπάστηκε δυστυχώς με τον χειρότερο τρόπο, με την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Γείτονές της ανέφεραν ότι η γυναίκα χρειάζεται βοήθεια. Τον χειμώνα ζεσταίνεται με ξυλόσομπα και μαγειρεύει σε ξύλα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου δεν έχει καταλήξει ακόμη στα αίτια, από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά.

Δεν αποκλείεται να ξέσπασε ακόμη και από τη φλόγα ενός κεριού που μπορεί να άναψε η 67χρονη προκειμένου να δει στο σκοτάδι.

Η πυρόπληκτη είναι μορφωμένη γυναίκα. Προβλήματα δεν την άφησαν να προχωρήσει τη ζωή της και όταν η μητέρα της απεβίωσε πριν αρκετά χρόνια απέμεινε εντελώς μόνη.

Παρ΄’ όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες, έχει πάντοτε τον καλό λόγο στα χείλη της και δίνει σε όλους μόνο ευχές.

Ακόμη και τα λιγοστά χρήματα που φθάνουν στα χέρια της από φιλανθρωπίες τα δίνει σε συνανθρώπους της που βλέπει ότι μπορεί να έχουν ανάγκη.

Μετά την καταστροφή που προκλήθηκε στο σπίτι της φιλοξενήθηκε για ένα βράδυ σε οικείο της πρόσωπο και στη συνέχεια τριγύριζε στη γειτονιά και φαινόταν σαν να μην έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου