ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βόλος και το Πήλιο στη έκθεση τουρισμού «Ταξίδι 2019» της Κύπρου

ο-βόλος-και-το-πήλιο-στη-έκθεση-τουρισμ-521563

Ο Δήμος Βόλου μέσω της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Δήμο Νοτίου Πηλίου, προώθησαν τον προορισμό Βόλο και Πήλιο, συμμετέχοντας στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Κύπρου που πραγματοποιήθηκε από 3 μέχρι 5 Μάιου στην Λευκωσία. Η παρουσία του προορισμού στην αγορά της Κύπρου έχει μεγάλο ενδιαφέρον καθώς αν και ο πληθυσμός της Κύπρου είναι μικρός, ωστόσο το μέσο πλήθος διακοπών ανά κάτοικο υπολογίζεται σε 3 ταξίδια το χρόνο, καθιστώντας έτσι την αγορά πολύ ενδιαφέρουσα. Από την εμπειρία της συμμετοχής προέκυψε ότι το ενδιαφέρον των Κυπρίων για την περιοχή είναι υψηλό, ενώ οι εντυπώσεις εκείνων που έχουν ήδη επισκεφτεί την περιοχή είναι εξαιρετικά θετικές. Με πολύ θετικό επίσης τρόπο έχουν συμβάλει στην γνώση του προορισμού οι κρουαζιέρες που υλοποιούνται αλλά και τα τουριστικά πακέτα που προσφέρονται από ταξιδιωτικά γραφεία της Λευκωσίας, προτάσεις που λόγω των θετικών εντυπώσεων, δημιουργούν επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Με την παρουσία στην Κυπριακή αγορά, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα εκθεσιακών συμμετοχών του προορισμού για το Α΄ εξάμηνο του 2019. Το πρόγραμμα αφορούσε 11 εκθεσιακές συμμετοχές και υλοποιήθηκε στο σύνολό του σε χώρες του εξωτερικού με τις μισές συμμετοχές να αφορούν παρουσία του προορισμού με δικό του περίπτερο και τις υπόλοιπες να υποστηρίζονται από την εθνική ελληνική συμμετοχή του Ε.Ο.Τ.

Το πρόγραμμα ολοκλήρωσε μια 5ετή συνεχόμενη προσπάθεια παρουσίας και έντονης προβολής του Βόλου και του Πηλίου. Η προσπάθεια αυτή υλοποιήθηκε ως αποτέλεσμα της συνεργασία της Αντιδημαρχίας Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Τουρισμού του Δήμου Βόλου, της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου, της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Νοτίου Πηλίου, των επαγγελματικών Ενώσεων Ξενοδόχων και Ενοικιαζομένων δωματίων Ν. Μαγνησίας αλλά και με την υποστήριξη μεμονωμένων επαγγελματιών φιλοξενίας και υπηρεσιών τουρισμού της περιοχής, πολιτιστικών συλλόγων, συνεταιρισμών και τοπικών επαγγελματικών ενώσεων που με πολλούς τρόπους και σε πολλές στιγμές βοήθησαν σημαντικά την προσπάθεια.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας “Το πρόγραμμα προώθησε σταθερά και πολύ δυναμικά τον προορισμό σε νέες αγορές, με αποτελέσματα που συνεχώς διαπιστώνονται, αλλά και διατήρησε προσεκτικά την παρουσία της περιοχής σε ώριμες και παραδοσιακές αγορές. Ολοκληρώνοντας την παραπάνω προσπάθεια, ευχόμαστε μια πολύ καλή τουριστική περίοδο με εξαιρετικά αποτελέσματα για όλους”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου