ΤΟΠΙΚΑ

Στα 8 ανήλθαν τα κρούσματα κορονοϊού στο Γηροκομείο Βόλου

στα-8-ανήλθαν-τα-κρούσματα-κορονοϊού-στ-521249

Νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Γηροκομείο Βόλου μετά τον δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε την Κυριακή. Το Ιδρυμα έλαβε σήμερα τα αποτελέσματα, που ανεβάζουν σε συνολικά 8 τους εργαζόμενους και τους ηλικιωμένους που νόσησαν από τον ιό μαζί με εκείνους που βρέθηκαν θετικοί την περασμένη εβδομάδα.

Τα θετικά κρούσματα αφορούν σε τέσσερις ηλικιωμένους και τέσσερις εργαζόμενους. Ενας ηλικιωμένος, που αποτελούσε το πρώτο κρούσμα, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου με ήπια συμπτώματα μετά από υποδείξεις του ΕΟΔΥ, ενώ οι υπόλοιποι τρεις παραμένουν στο Ίδρυμα έχοντας απομονωθεί σε δωμάτια καραντίνας. Ολοι οι συγγενείς των φιλοξενούμενων έχουν ενημερωθεί σχετικώς.

Τα 4 θετικά σε εργαζόμενους αφορούν σε μια εργαζόμενη που νόσησε και είχε κάνει την 1η δόση του εμβολίου, άλλη εργαζόμενη που νόησε και δεν είχε εμβολιαστεί και οι άλλες δυο που ήταν ανεμβολίαστες.

Οι θετικοί στον ιό εργαζόμενοι και οι επαφές τους μπήκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, ενώ έγινε απολύμανση όλων των χώρων του κτιρίου του Γηροκομείου Βόλου

Ο πρόεδρος του Γηροκομείου Βόλου, Παύλος Πάνος, σε δηλώσεις απηύθυνε έκκληση προς την Πολιτεία να υλοποιήσει γρήγορα τις δεσμεύσεις της για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Όπως τόνισε ότι στο Ιδρυμα οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι είναι 20 από σύνολο 55. Αντίθετα, το σύνολο των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου