ΤΟΠΙΚΑ

Πώς έσωσαν από βέβαιο πνιγμό τον 5χρονο στα Καλά Νερά

πώς-έσωσαν-από-βέβαιο-πνιγμό-τον-5χρονο-520834

Κατάπιε νερό, ενώ ήταν στη θάλασσα – Κινητοποίηση από ναυαγοσώστριες, γιατρούς και ΕΚΑΒ για τη διάσωσή του

Σε θρίλερ, με ευτυχώς αίσιο τέλος, εξελίχθηκε χθες στις 17:50 το μπάνιο στα Καλά Νερά για δεκάδες Βολιώτες. Παιδάκι από τη Σερβία, ηλικίας περίπου 5 ετών, μπήκε στη θάλασσα και κατάπιε μεγάλη ποσότητα νερού. Σε κάποια στιγμή ο πατέρας του το είδε να επιπλέει χωρίς τις αισθήσεις του στη θάλασσα και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια και να τρέχει σοκαρισμένος, προκειμένου να το ανασύρει.

Η παραλία ολόκληρη αναστατώθηκε αντιλαμβανόμενη τι είχε συμβεί. Ο τουρίστας έβγαζε μετά από λίγο το παιδί από τη θάλασσα και το αγγελούδι σχεδόν δεν είχε αισθήσεις. Συναισθήματα αγωνίας και φρίκης πλημμύρισαν όλους τους επισκέπτες της παραλίας.

Γυναίκα έτρεξε να βοηθήσει τον πατέρα του παιδιού και να παράσχει μαζί του τις πρώτες βοήθειες για να ξαναγυρίσει ο μικρός στη ζωή. Ηταν η ώρα που τελείωνε η υπηρεσία της ναυαγοσώστριας της εταιρείας in.action, Κατερίνας Κορμάλη, που εκείνη τη στιγμή βοηθούσε άτομο με ειδικές ανάγκες να βγει από τη θάλασσα.

Αντιλαμβανόμενη τον θόρυβο που προκλήθηκε από την άλλη άκρη της παραλίας έτρεξε αμέσως στο σημείο, παίρνοντας μαζί της όλα τα απαραίτητα εφόδια. Η ναυαγοσώστρια ανέλαβε τις πρώτες βοήθειες με τη συνδρομή ειδικευόμενου γιατρού που βρισκόταν στην παραλία.

Οι ναυαγοσώστριες της εταιρείας in.action Κατερίνα Κορμάλη και Ολγα Ραφαηλίδη έσπευσαν για τις πρώτες βοήθειες στο παιδί

Ταυτόχρονα ειδοποίησε το ΕΚΑΒ και τη συνάδελφό της Ολγα Ραφαηλίδη, που ήταν το σκάφος. Τοποθετώντας το παιδί στη σωστή θέση και κάνοντάς του τεχνητές μαλάξεις, το αγγελούδι άρχισε να βγάζει το θαλασσινό νερό από μέσα του, ενώ έκανε και εμετό. Συναισθήματα χαράς και ανακούφισης άρχισαν να κατακλύζουν τους πολίτες που παρακολουθούσαν τις ενέργειες διάσωσης με κομμένη ανάσα.

Στη συνέχεια δόθηκαν στο αγοράκι τεχνητές αναπνοές, ενώ διαπιστώθηκε ότι δεν χρειαζόταν τελικά απινίδωση. Η προσπάθεια ανάνηψης συνεχίστηκε και με τη συνδρομή αγροτικού γιατρού. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ που έφθασαν στο σημείο με μοτοσικλέτα και σταθμό παρέλαβαν τελικά το παιδάκι με ζωτικές λειτουργίες και το μετέφεραν άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου