ΤΟΠΙΚΑ

Πολλά κενά στους δικαστικούς αντιπροσώπους λόγω εξαιρέσεων

πολλά-κενά-στους-δικαστικούς-αντιπρο-520775

Μεγάλα κενά φαίνεται ότι προκύπτουν στον διορισμό δικαστικών αντιπροσώπων. Με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών την περασμένη Παρασκευή έδωσε παράταση στην προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων προτίμησης μέχρι και προχθές.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές ως δικαστικοί αντιπρόσωποι έχουν δικαστικοί υπάλληλοι, δικαστές και δικηγόροι. Ωστόσο, οι δηλώσεις εξαίρεσης ήταν πολλές. Μόνο οι δικηγόροι είχαν υποβάλει 102 αιτήσεις εξαίρεσης.

Αντίστοιχα στο Πρωτοδικείο είχε υποβληθεί μια αίτηση εξαίρεσης, στο Ειρηνοδικείο δύο και στο Πταισματοδικείο μία.

Το υπουργείο ζήτησε όσοι έχουν δικαίωμα να είναι δικαστικοί αντιπρόσωποι να εξετάσουν εκ νέου τις αιτήσεις εξαίρεσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση λόγω των κενών θα υπάρξει το ενδεχόμενο ορισμού τους ακόμη και σε άλλες περιφέρειες.

Στο μεταξύ, οι εφορευτικές επιτροπές θα οριστούν από το Πρωτοδικείο Βόλου μέχρι αύριο Παρασκευή 9 Μαΐου.

Επισημαίνεται ότι η εγκύκλιος από το υπουργείο Εσωτερικών για την αναστολή των δικαστηρίων λόγω εκλογών δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί για να είναι γνωστές οι ημερομηνίες.

Με απόφαση της αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέας Κολυνδρίνη ορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα. Αυτά ανέρχονται σε ολόκληρη τη Μαγνησία σε 379, επί της ουσίας όμως είναι 713, καθώς τα μεγαλύτερα έχουν «σπάσει» και χωρίζονται σε εκλογικά τμήματα Α και Β.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου