ΤΟΠΙΚΑ

Στα δίχτυα «μαϊμού» λογίστριας νεαρός Βολιώτης

στα-δίχτυα-μαϊμού-λογίστριας-νεαρό-520270

Πλήρωσε 1.220 ευρώ για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, αλλά δεν έλαβε την επιδότηση

Κατέβαλε 1.220 ευρώ σε λογίστρια για να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και να αναπτύξει επιχειρηματική δραστηριότητα, αλλά δεν επιδοτήθηκε ποτέ!

Στα δίχτυα 49χρονης απατεώνισσας μπλέχτηκε ένας 24χρονος Βολιώτης, ενώ ονειρευόταν να κάνει πράξη το όνειρό του μέσω του ΕΣΠΑ και να ξεκινήσει να λειτουργεί μία επιχείρηση.

Η υπόθεση απάτης εκδικάστηκε χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, το οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 10 μηνών στην επιτήδεια, η οποία κατάγεται από τον Πειραιά και σήμερα είναι αγνώστου διαμονής.

Ο 24χρονος περιέγραψε αναλυτικά στο δικαστήριο την απερίγραπτη ταλαιπωρία, στην οποία υποβλήθηκε, εντούτοις η κατηγορούμενη δεν ήταν παρούσα στη δίκη και καταδικάστηκε ερήμην.

Σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο παθών, όλα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2015 όταν άκουσε ότι άνοιξε ένα λογιστικό γραφείο στον Βόλο που βοηθούσε ενδιαφερόμενους για έγκριση επιδοτήσεων.

Γεμάτος ελπίδες ο 24χρονος επισκέφτηκε το γραφείο και ήρθε σε επαφή με την υποτιθέμενη λογίστρια, η οποία του ζήτησε να καταβάλει το ποσό των 220 ευρώ για παράβολο και των 1.000 ευρώ προκειμένου να προωθηθεί η αίτησή του.

Νομίζοντας ότι θα επιδοτηθεί και θα εκμεταλλευτεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα, ο νεαρός πλήρωσε πράγματι τα ποσά που του ζητήθηκαν χωρίς να λάβει καμία απόδειξη στα χέρια του και στη συνέχεια περίμενε.

Ομως, ο καιρός περνούσε και ο 24χρονος δεν είχε κανένα νέο για την τύχη της αίτησής του, ενώ έχασε και την επαφή με την υποτιθέμενη λογίστρια, που θα τον εξυπηρετούσε.

«Σε κάποια στιγμή μού έστειλε ένα μήνυμα, με το οποίο η 49χρονη μου έλεγε ότι θα μου επέστρεφε τα χρήματα, όμως μέχρι και σήμερα ούτε τα χρήματά μου πήρα πίσω, ούτε την έχω ξαναδεί ποτέ», φέρεται να κατέθεσε για την απατεώνισσα, η οποία πήρε τα χρήματα και ως διά μαγείας εξαφανίστηκε.

Το θύμα απευθύνθηκε στην Αστυνομία για να καταγγείλει το περιστατικό και αναγνώρισε τη δράστιδα σε φωτογραφία, που του υποδείχτηκε από αστυνομικούς.

«Εκεί ενημερώθηκα ότι η υποτιθέμενη λογίστρια έχει εξαπατήσει και άλλο κόσμο με παρόμοιες υποθέσεις», συμπλήρωσε στο δικαστήριο, περιγράφοντας την ταλαιπωρία την οποία υπέστη τόσο ψυχολογικά καθώς είχε τη δέσμευση ότι θα του εγκρινόταν η επιδότηση, όσο και υλικά αφού ζημιώθηκε με το εν λόγω ποσό και μάλιστα εν μέσω κρίσης.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 49χρονη για απάτη και την καταδίκασε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου