ΤΟΠΙΚΑ

Θαυματουργή εικόνα στην Ανάληψη

θαυματουργή-εικόνα-στην-ανάληψη-520170

Σε κλίμα κατάνυξης πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της Παναγίας Ολυμπιώτισσας

Με τη δέουσα επισημότητα πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας Ολυμπιώτισσας, στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Βόλου, παρουσία του κλήρου και αρκετών πιστών.

Πιστοί κάθε ηλικίας συνέρρευσαν χθες στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως, προκειμένου να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα, που φυλάσσεται στην ομώνυμη ιστορική Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Ελασσόνας.

Ηδη από το δεύτερο μισό του 13ου αιώνα μΧ. η Ολυμπιώτισσα ήταν από τα πιο αξιόλογα μοναστικά κέντρα της περιοχής με αρκετούς μοναχούς και περιουσία. Ωστόσο, το πέρασμα των χρόνων, οι δυσμενείς κοινωνικοπολιτικοοικο-νομικές συνθήκες, τα φυσικά φαινόμενα και ο τουρκικός ζυγός αποτέλεσαν ανασταλτικούς παράγοντες στην ομαλή λειτουργία και κτιριακή ακεραιότητα της Μονής. Ομως μετά τη λήξη της ελληνικής επανάστασης και την ίδρυση του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους, η κατάσταση ηρέμησε και η ζωή της Ολυμπιώτισσας συνεχίστηκε και συνεχίζεται ομαλά μέχρι και τις μέρες μας.

Μετά την υποδοχή τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ιερά Παράκληση της Παναγίας. Η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο ναό της Αναλήψεως έως την Παρασκευή 15 Μαΐου και καθημερινά θα τελούνται ο Ορθρος, η Θεία Λειτουργία, ο Εσπερινός και η Παράκληση, στο πλαίσιο του Αναστάσιμου Σαρανταλείτουργου.

Κατά τη διάρκεια του ιερού προσκυνήματος, ο Ιερός Ναός της Αναλήψεως θα παραμένει ανοικτός από τις 7.00 π.μ. έως τη 1.00 μ.μ. και από τις 5 έως τις 10 μ.μ για τους πιστούς, που προέρχονται από κάθε γωνιά της Μητροπολιτικής περιφέρειας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου