ΤΟΠΙΚΑ

Σε ρητή δικάσιμο για τον καρεκλοπόλεμο εναντίον αστυνομικών

σε-ρητή-δικάσιμο-για-τον-καρεκλοπόλεμ-519483

Ποινική δίωξη σε νταήδες στο Αλιβέρι, που ενοχλήθηκαν από τον έλεγχο για την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας

Πανικός προχθές, μεταμεσονύχτιες ώρες, στην περιοχή του Αλιβερίου στη Νέα Ιωνία, κατά τη διάρκεια ελέγχου σε καφενείο, που λειτουργεί στη συνοικία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τρεις άνδρες, ο ένας εκ των οποίων ο ιδιοκτήτης του καφέ –μπαρ, στη θέα των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, που πήγαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κατάστημα για έλεγχο, αρχικά ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αρνήθηκε τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο και ακολούθως οι άλλοι δύο, έχοντας καταναλώσει αρκετό αλκοόλ, εξύβρισαν, απείλησαν και έριξαν τραπεζοκαθίσματα εναντίον τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού.

Οι τρεις άνδρες συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της απείθειας, της απειλής, της εξύβρισης, της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και της σωματικής βλάβης.

Αφού πέρασαν το βράδυ τους στο κρατητήριο χθες έφτασε η ώρα να οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα Βόλου.

Στον χώρο των δικαστηρίων είχαν συγκεντρωθεί συγγενείς και φίλοι τους από την συνοικία των Ρομά στο Αλιβέρι, προκειμένου να τους συμπαρασταθούν.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη κατά των δύο που επιτέθηκαν με καρέκλες και τραυμάτισαν τον αστυνομικό, για τα εξής αδικήματα: Ασκηση βίας κατά δημοσίων οργάνων, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, εξύβριση, ενώ για ο ιδιοκτήτης του καφενείου διώκεται για το αδίκημα της απείθειας κατά της αρχής.

Ορίστηκε τακτική δικάσιμο και για τους τρεις που θα καθίσουν στο εδώλιο στις 29 Σεπτεμβρίου του 2021.

Τέλος, σημειώνεται πως ο έλεγχος από τα αστυνομικά όργανα έγινε στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου