ΤΟΠΙΚΑ

Aνοδος κατά 124,56% των κρουσμάτων στη Μαγνησία

aνοδος-κατά-12456-των-κρουσμάτων-στη-μαγνησ-519381

Βόλος, Αλμυρός και Δήμος Ρήγα Φεραίου στο «κόκκινο» – 52 νέα θετικά σε ένα 24ωρο – Δεν συμμερίζεται τις εφιαλτικές προβλέψεις για 10.000 κρούσματα στην επικράτεια ο Κων. Γουργουλιάνης

Ραγδαία αύξηση των νέων κρουσμάτων στη Μαγνησία και ειδικότερα στους Δήμους Βόλου, Αλμυρού και Ρήγα Φεραίου, συνιστούν τα στοιχεία του τελευταίου επταημέρου από το επιδημιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο Αλμυρός την τελευταία εβδομάδα παρουσιάζει αύξηση κρουσμάτων κατά 80% σύμφωνα με το επιδημιολογικό πανεπιστημιακό εργαστήριο. Μετράει 14 ενεργά κρούσματα. Ο Βόλος με 355 κρούσματα (χωρίς να υπολογίζονται τα raρid test) καταγράφει αύξηση 118.69% και ο δήμος Ρήγα Φεραίου με 12 κρούσματα 1000% αύξηση.

Ο μέσος όρος της αύξηση στη Μαγνησία είναι 124.56%.

Τα παραπάνω συντριπτικά ποσοστά έρχονται να καταδείξουν αφενός την αναγκαιότητα να αυξηθούν οι εμβολιασμοί, ώστε να χτιστεί το τείχος ανοσίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα και αφετέρου ότι η χαλάρωση και ο εφησυχασμός έχουν προκαλέσει τη νέα έξαρση.

Χθες, για μία ακόμη μέρα τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ στη Μαγνησία βρίσκονταν «ψηλά», παραπέμποντας στις μέρες του περασμένου Απριλίου. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 52 νέα κρούσματα, από τα οποία τα 4 στις Σποράδες.

Υψηλά κινήθηκαν χθες και τα «θετικά» σε rapid test στη Μαγνησία.

Στο πλαίσιο δράσεων ελέγχου της διασποράς του ιού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον ΕΟΔΥ πραγματοποιήθηκαν χθες μαζικές δωρεάν λήψεις τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid-test) μέσω δειγματοληψίας σε 577 άτομα και βρέθηκαν 22 θετικά.

Αποστάσεις Γουργουλιάνη από τις εφιαλτικές προβλέψεις

Στο μεταξύ, αποστάσεις από τις εφιαλτικές προβλέψεις που έκανε πριν από λίγες μέρες ο λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας για 10.000 κρούσματα την ημέρα, ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Θ., Κ. Γουργουλιάνης.

«To κριτήριο για την πορεία της πανδημίας αποτελούν οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις και όχι οι μολύνσεις ενώ το τοίχος ανοσίας το χτίζουμε με τους εμβολιασμού των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων και όχι των νέων, επισήμανε ο γνωστός πνευμονολόγος.

Διαχώρισε επίσης πλήρως τη θέση του από τις δηλώσεις του καθηγητή Λοιμωξιολογίας του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Νίκου Σύψα, για 10.000 κρούσματα μέσα στον Αύγουστο. «Το Γ, ακόμη στην άλφα βήτα είναι μακριά από το Ψ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη στην ΕΡΤ ότι τον ενοχλεί να χτίζεται τοίχος ανοσίας με τον εμβολιασμό νέων και παιδιών που θα νοσήσουν ήπια, και όχι από τον ηλικιωμένο που είναι στο σπίτι. «Κίνητρο για τους νέους να εμβολιαστούν είναι ίσως η ανάγκη τους για να ταξιδέψουν είτε για ψυχαγωγία είτε για δουλειά και λιγότερο το ό,τι άλλο έχει εξαγγελθεί» επισήμανε.

Ανέφερε εξάλλου ότι στους εσωτερικούς χώρους θα πρέπει οι άνθρωποι να είναι εμβολιασμένοι κάτι που δεν είναι απαραίτητο να ισχύει στους εξωτερικούς.

Επίσης, εκτίμησε ότι στις επόμενες 15 ημέρες θα έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πορεία της πανδημίας και επισήμανε ότι ο εμβολιασμός και τα μέτρα υγιεινής είναι τα μόνα που μας θωρακίζουν απέναντι στην πανδημία.

Τέλος, ανέφερε ότι το χαρακτηριστικό αυτής της πανδημίας του 21ου αιώνα είναι ότι «σύρεται» από τις μολύνσεις που διαπιστώνονται από τα διαγνωστικά τεστ λόγω της εξέλιξης της ιατρικής τεχνολογίας κάτι που δεν είχε γίνει με άλλους κορονοϊούς που προκάλεσαν πανδημίες όπως της γρίπης.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου