ΤΟΠΙΚΑ

Θέμα γερμανικών αποζημιώσεων έθεσε από τη Δράκεια η Ζωή Κωνσταντοπούλου

θέμα-γερμανικών-αποζημιώσεων-έθεσε-α-519069

Από την ιστορική Δράκεια, ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα την επίσκεψή της στην περιοχή η πρόεδρος του κόμματος «Πλεύση Ελευθερίας» Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνοδευόμενη από τοπικά και κεντρικά μέλη του κόμματος.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Ολοκαυτώματος και επισκέφθηκε τα Μουσείο της περιοχής ως φόρο τιμής στους εκτελεσθέντες. Στη συνέχεια συναντήθηκε με το συμβούλιο της τοπικής κοινότητας και με τον αγροτικό σύλλογο του χωριού, ενώ ακολούθησε συζήτηση στην κεντρική πλατεία και συζητά με τους κατοίκους για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, για το θέμα της Siemens, για αγροτικά θέματα, καθώς και για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Ειδικά για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων, η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στους κατοίκους της ιστορική Δράκειας που γνώρισε στην κατοχή τη θηριωδία των ναζιστών, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τη μη διευθέτηση του ζητήματος και υπογράμμισε ότι θα πρέπει η Γερμανία να λογοδοτήσει. Επισήμανε μάλιστα ότι η Πλεύση Ελευθερίας, θα συνεχίσει τον αγώνα για την καταβολή των Γερμανικών Αποζημιώσεων και Οφειλών, για την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, για την αποπληρωμή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου και για την αποζημίωση και αποκατάσταση των καταστροφών, αλλά και για την αποζημίωση των θυμάτων.

Στη Δράκεια χθες μαζί με την Πρόεδρο της κίνησης «Πλεύση Ελευθερίας» βρέθηκαν ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καθώς ο πρόεδρος των Εμποροϋπαλλήλων Γιάννης Κάιρας και ο αντιπρόσωπος του κινήματος “Δεν πληρώνω”, που πρωτοστατεί και στο κίνημα ενάντια στους πλειστηριασμούς της πρώτης λαϊκής κατοικίας, Ηλίας Παπαδόπουλος. Μαζί της, επίσης ήταν ο εκπρόσωπος του κόμματος Διαμαντής Καραναστάσης και ο Πασχάλης Τσαρούχας.

Aύριο Δευτέρα η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου