ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνιος διαγωνισμός ψαλτικής τέχνης

πανελλήνιος-διαγωνισμός-ψαλτικής-τέ-518964

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου «Οσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», προκηρύσσει τον Ε’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ψαλτικής Τέχνης, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας το Σάββατο 27 Ιουνίου.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και σπουδαστές της Βυζαντινής Μουσικής (ανεξαρτήτως μουσικού επιπέδου, ηλικίας και φύλου) από όλες τις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και τα αντίστοιχα τμήματα των Ωδείων της Μητρόπολης Δημητριάδος και όχι μόνον, σε μαθητές Μουσικών Σχολείων, αλλά και σε εμπειρικούς Ιεροψάλτες.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι: Η προβολή της γνήσιας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Ψαλτικής Παράδοσης της ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας.

Η ενίσχυση του ηθικού φρονήματος των σπουδαστών και των νέων Ιεροψαλτών, η προσφορά κινήτρων προς αυτούς για περαιτέρω μελέτη και πρόοδο, η γνωριμία των σπουδαστών μεταξύ τους και η καλλιέργεια ευγενούς άμιλλας και αδελφικής αγάπης μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Ολόκληρη η προκήρυξη του διαγωνισμού, καθώς και η αίτηση συμμετοχής, δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος www.imd.gr και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ιεροψαλτών www.sivkoukouzelis.gr.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου