ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεδιάσκεψη του Κων. Μαραβέγια με τον Αδ. Γεωργιάδη, τον Σύλλογο Φροντιστών και την ΟΕΒΕΜ

τηλεδιάσκεψη-του-κων-μαραβέγια-με-τον-518665

Θετικές ειδήσεις για τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων προέκυψαν από την τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μαγνησίας και το προεδρείο της ΟΕΒΕΜ.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη, κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Μαραβέγια, με σκοπό την ενημέρωση του υπουργού για τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν επιχειρήσεις του Νομού, με αιχμή τα φροντιστήρια.

Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε την υπόσχεσή του ότι θα εγκριθούν κονδύλια για ενίσχυση οικογενειών μέσω voucher που θα χορηγούνται για εξαργύρωση σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Παράλληλα, κάλεσε τους ιδιοκτήτες των φροντιστηρίων να καταθέσουν προτάσεις με σκοπό την ένταξη παρεμβάσεων στο επόμενο ΕΣΠΑ, ώστε να χρηματοδοτηθούν επενδύσεις αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών τους.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε μεταξύ άλλων το πρόβλημα των αργών συνδέσεων διαδικτύου που δυσχεραίνει τη λειτουργία των φροντιστηρίων, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας, με τον κ. Γεωργιάδη να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει το ζήτημα σε συνεργασία με τους αρμόδιους παράγοντες.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ κ. Δωροθέα Καναβιτσά αναγνώρισε την προσπάθεια ενίσχυσης των επιχειρηματιών την περίοδο της πανδημίας και ζήτησε ελάφρυνση των υποχρεώσεων από τις επιστρεπτέες προκαταβολές, των οποίων η αποπληρωμή συμπίπτει χρονικά με την αποπληρωμή άλλων υποχρεώσεων (εισφορές, επιταγές κα).

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου