ΤΟΠΙΚΑ

Σε 100 δόσεις οι οφειλές στον Δήμο Βόλου

σε-100-δόσεις-οι-οφειλές-στον-δήμο-βόλου-518018

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι – Ποιες οι προϋποθέσεις του νόμου

Αρχισε να τρέχει η ρύθμιση των οφειλών στον δήμο Βόλου σε έως 100 δόσεις. Η πολυαναμενόμενη ρύθμιση είναι η τρίτη που τρέχει κατά σειρά. Αφορά τόσο σε φυσικά πρόσωπα, όσο και σε νομικά. Αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία να τακτοποιήσει κανείς τις οφειλές του με ποσά που αρχίζουν από μόλις 20 ευρώ.

Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Βόλου, Ανδρέας Ζέρβας, λέει ότι μπορούν να επωφεληθούν ακόμη και οι οφειλέτες που έχουν χάσει παλαιότερες ρυθμίσεις.

Ο ίδιος απευθύνει ευρύ κάλεσμα για τακτοποίηση των οφειλών, ώστε οι πολίτες να απαλλαχθούν από πρόστιμα και προσαυξήσεις και να μπορούν να παίρνουν δημοτική ενημερότητα.

Με την τακτοποίηση των οφειλών ο δήμος Βόλου δεν προβαίνει σε αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των οφειλών. Οι εν λόγω ρυθμίσεις έχουν πάντοτε μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες. Ο κ. Ζέρβας λέει ότι στο πλαίσιο όμοιου καθεστώτος το 2017 έγιναν συνολικά 1.500 ρυθμίσεις.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Συγκεκριμένα, η ρύθμιση αφορά σε όσους έχουν υποστεί επιπτώσεις από την πανδημία Covid-19 του Ν. 4764/20.

Τα φυσικά πρόσωπα πρέπει να πληρούν μία από τις παρακάτω προϋποθέσεις:

-Είναι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν ή τελούν σε αναστολή, β) είναι άνεργοι, γ) ενισχύθηκαν από τα μέτρα του υπουργείου Εσωτερικών και Κοινωνικών Υποθέσεων για τη στήριξή τους το πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας, δ) είναι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή της Δημόσιας Αρχής.

-Τα νομικά πρόσωπα – επιχειρήσεις που εντάσσονται στους κωδικούς δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ 961Β/11-3-21 (Ν. 18440/21).

Δικαιούχοι υπαγωγής στη ρύθμιση είναι τα φυσικά πρόσωπα και όσα νομικά πρόσωπα έχουν υποστεί οικονομικές επιπτώσεις από την πανδημία του Covid-19 και οι οφειλές τους έχουν βεβαιωθεί μέχρι 30/6/21 και οφειλές οι οποίες κατέστησαν ληξιπρόθεσμες από 15/2/20.

Στη ρύθμιση υπάγονται όλες οι οφειλές εκτός από τις εκείνες που προέκυψαν από διαφορές ως προς την επιφάνεια του ακινήτου.

Οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, όπως πραγματοποιείται και η καταβολή των δόσεων.

Για τα φυσικά πρόσωπα μικρότερο ποσό δόσης ορίζεται αυτό των 20 ευρώ. Για τα νομικά πρόσωπα μικρότερο το ποσό δόσης 50 ευρώ.

Ο μέγιστος αριθμός δόσεων είναι 100. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 31η Οκτωβρίου 21.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ταμειακή υπηρεσία του δήμου Βόλου στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2421350154,-155,-156, -248, -249, -160.

Επισημαίνεται ότι παράλληλα με την προαναφερόμενη ρύθμιση τρέχει και η πάγια ρύθμιση για το διακανονισμό των οφειλών σε έως 24 δόσεις.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου