ΤΟΠΙΚΑ

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος σε συνάντηση με εκπροσώπους της Βουλής της Πολωνικής Δημοκρατίας

ο-αλ-μεϊκόπουλος-σε-συνάντηση-με-εκπρο-517992

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με εκπροσώπους της Βουλής της Πολωνικής Δημοκρατίας που επισκέφθηκαν, χθες, την Αθήνα παρουσία του Πρέσβη της Πολωνίας κ. Artur Lompart.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, που είναι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απρόσκοπτη συνεργασία των κοινοβουλευτικών ομάδων λέγοντας ότι επιβεβαιώνονται οι άριστες διμερείς σχέσεις, αλλά και η πρόθεση για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και νέους τομείς.

Αναφερόμενος στο 2020 επεσήμανε ότι, παρά την πανδημία, ήταν ένα καλό έτος σε επίπεδο οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, γεγονός που δείχνει ότι υπάρχουν και ο χώρος και οι δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους.

«Η Πολωνία που βρίσκεται σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης και η Ελλάδα που δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί σταθερό και αξιόπιστο παράγοντα στα Βαλκάνια και στην Ανατ. Μεσόγειο μπορούν και πρέπει να εξερευνήσουν το πεδίο των ευκαιριών που υπάρχει μεταξύ των δύο χωρών» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Προεδρείο της ΚΟΦ Ελλάδας – Πολωνίας και η αντιπροσωπεία του Πολωνικού Κοινοβουλίου συζήτησαν, ακόμα, για ζητήματα που αφορούν τον τουρισμό, τον πολιτισμό, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα και διαβεβαιώσαν ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται για τη σύσφιξη των ελληνοπολωνικών σχέσεων και τη σύναψη συνεργασιών με νέες προοπτικές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου