ΤΟΠΙΚΑ

Στην παραλία, μέχρι τις γιορτές, η «Αργώ»

στην-παραλία-μέχρι-τις-γιορτές-η-αργώ-517837

Αμέσως μετά τις γιορτές θα αποσυρθεί από το χώρο της παραλίας το πλοίο της Αργούς σε χώρο του λιμανιού, όπου θα γίνει η ετήσια συντήρησή του. Η παραμονή του πλοίου στην παραλία γίνεται για να έχει τη δική της συμβολή στην επισκεψιμότητα της περιοχής μας. Για τη συντήρηση του πλοίου θα διατεθεί ένα ποσό της τάξεως των 20.000 ευρώ, ενώ όπως είπε χθες ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Φ. Λαμπρινίδης, από το Δήμο τηρείται απαρέγκλιτα το ημερολόγιο συντηρήσεων του πλοίου.

Απάντηση σε επερώτηση

Εξάλλου με αφορμή επερώτηση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας Απ. Βεργή – Ζαρκάδα για το Μουσείο της Αργούς, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Φ. Λαμπρινίδης έδωσε την παρακάτω απάντηση:

«Ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αξιοποίηση της Αργούς και την ανάδειξη του πολυδιάστατου χαρακτήρα της, επέτυχε με σχετική πρόταση την οποία είχε υποβάλλει, να χρηματοδοτηθεί σύμφωνα με την απόφαση 1604/4.5.12 από το ΕΣΠΑ με ποσό 50.000€.

Το ποσό αυτό με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου αξιοποιείται για την ολοκλήρωση της μελέτης “Δημιουργία Μουσείου για την αξιοποίηση της Αργούς” και συγκεκριμένα για την Προκήρυξη Δημόσιου Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων, σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 26804/16.6.11 απόφαση του ΥΠΕΚΑ.

Η ολοκλήρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως “σύνθετος ανοιχτός διαγωνισμός προσχεδίων μελέτης υλοποίησης ενός σταδίου” όπως κατά κόρον αναλύθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποτελεί το πρώτο βήμα για την εκπόνηση της αρχιτεκτονικής, και ακολούθως της συνολικής μελέτης του έργου. Η παραπάνω ενέργειες αποτελούν αναγκαίες προϋποθέσεις για την διεκδίκηση χρηματοδότησης ενός μεγάλου έργου στην επόμενη προγραμματική περίοδο με τρόπο έμπρακτο και όχι διακηρυκτικό.

Για τη διεξαγωγή του Ανοιχτού Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού Προσχεδίων απαιτείται η συγκρότηση Κριτικής Επιτροπής σύμφωνα με τη νομοθεσία, όπως και έγινε με την υπ’ αριθμ. 908/4.12.13 του Δημοτικού Συμβουλίου. Οι προτάσεις των συμμετεχόντων στον Διαγωνισμό θα κατατεθούν στην Επιτροπή έως τις 5 Φεβρουαρίου 2014, και θα ακολουθήσει η αξιολόγησή τους στο αμέσως επόμενο διάστημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου