ΤΟΠΙΚΑ

Γίνεται καθημερινός έλεγχος στο έργο

γίνεται-καθημερινός-έλεγχος-στο-έργο-517758

Mε αφορμή τις συχνές ερωτήσεις – επερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Χαρ. Ζάχου για τον τρόπο που κατασκευάζεται το έργο αποχέτευσης της Αγριάς, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, απαντώντας σημείωσε ότι: «η επίχωση των σκαμμάτων γίνεται με θραυστό υλικό λατομείου, όπως προβλέπεται από τη μελέτη. Γίνεται δε καθημερινός έλεγχος από τo κλιμάκιο της ΔΕΥΑΜΒ που επιβλέπει το έργο», καταλήγει ο εκπρόσωπος της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης.

Απαντώντας σε άλλη επερώτηση για το ίδιο θέμα που είχε κατατεθεί από τον ίδιο δημοτικό σύμβουλο για την τοποθέτηση μη εγκεκριμένων υλικών επιχωμάτωσης στα σκάμματα των αγωγών που τοποθετήθηκαν στις οδούς Πορφυρογένη και Παπαποστόλου, από 28ης Οκτωβρίου έως Λ Δημοκρατίας, στην Αγριά ο κ Μαυρογιάννης σημειώνει τα ακόλουθα :

«Στις 19-11-2013 η ανάδοχος εταιρεία προέβη σε επίχωση του σκάμματος των αγωγών, στην οδό Πορφυρογέννη και Παπαποστόλου από 28ης Οκτωβρίου έως Λ. Δημοκρατίας, με μη εγκεκριμένα από τη Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου υλικά επίχωσης. Δόθηκαν αμέσως γραπτές εντολές (Α.Π. ΔΕΥΑΜΒ 15925/19-11-13 ΚΑΙ 16018/20-11-13) για απομάκρυνση των υλικών αυτών και επιχωμάτωση με εγκεκριμένα υλικά μόνο (θραυστό υλικό λατομείου) μέχρι τις 22-11-13, όπως και έγινε.

Η επίβλεψη του έργου γίνεται με επιμέλεια από κλιμάκιο της υπηρεσίας, το οποίο και ενημερώνει καθημερινά τον Προϊστάμενο της Διευθύνουσας Υπηρεσίας»

Η αποχέτευση στο Αλιβέρι

Για προσυμβατικό έλεγχο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται εξάλλου το έργο κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στο Αλιβέρι. Μιλώντας ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Απ. Ζαρκάδας που είχε καταθέσει σχετική επερώτηση, είχε κάνει λόγο ότι εγκυμονούνται κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία με τον κ. Μαυρογιάννη να απαντά ότι δεν συμμορφώνονται οι κάτοικοι της περιοχής, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι με το έργο που θα δημοπρατηθεί θα λυθούν τα προβλήματα απόφραξης των αγωγών και υπερχείλισης των λυμάτων.

Απάντηση σε επερώτηση για αποχετευτικό δίκτυο Αλυκών.

Στο μεγαλύτερο τμήμα των Αλυκών λειτουργεί αποχετευτικό δίκτυο από χρόνια. Σε κάποια τμήματα υπάρχει πρόβλημα με την Αρχαιολογία και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Όσον αφορά το Αλιβέρι (αν αναφέρεστε σ’ αυτό), το έργο έχει δημοπρατηθεί με πιστώσεις του ΕΠΠΕΡΑΑ (ΕΣΠΑ) και ήδη το σχέδιο σύμβασης με τον ανάδοχο βρίσκεται στη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας για προσυμβατικό έλεγχο.

Σχετικά με τον υπόλοιπο Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, όλα τα έργα της ΔΕΥΑΜΒ αποτυπώνονται στο Τεχνικό Πρόγραμμα 2014, το οποίο είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης, ενώ θα μπορούσατε να είχατε ενημερωθεί και από τον εκπρόσωπο της παράταξής σας στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου