ΤΟΠΙΚΑ

Εφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Βολιώτης Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Ζαφείρης

εφυγε-ξαφνικά-από-τη-ζωή-ο-βολιώτης-αρχ-517280

Ένας από τους πιο δραστήριους ιερείς της Μητρόπολης Φθιώτιδας, ο Βολιώτης ιεροκήρυκας ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σήμερα το μεσημέρι σε ηλικία 58 ετών. «Είμαι συγκλονισμένος. Σήμερα (χθες) το πρωί τον συνάντησα και τον χαιρέτησα. Μεγάλη απώλεια για την Μητρόπολή μας», δήλωσε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών.

Ο π. Σεραφείμ βρισκόταν στην παραλία της Αγίας Μαρίνας για την επίβλεψη εργασιών στο παρεκκλήσι της Αδελφότητας που βρίσκεται εκεί, όταν έχασε τις αισθήσεις του και χρειάστηκε η επέμβαση διασωστών του ΕΚΑΒ.

Παρά τις προσπάθειες του πληρώματος του ασθενοφόρου, δεν επανήλθε, για να διαπιστωθεί, στη συνέχεια, ο θάνατός του στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με το lamiareport.gr.

Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκε το τραγικό νέο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο Κέντρο Υγείας Στυλίδας, για να ενημερωθεί πως έγινε το κακό.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης γεννήθηκε στο Βόλο στις 27 Νοεμβρίου 1959. Γόνος ευσεβών γονέων, του Τρύφωνος και της Σοφίας, από πολύ νωρίς έδειξε την κλήση του στην ιεροσύνη και την πρόθεσή του να αφιερωθεί στον Θεό. Αποφοίτησε από το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το Α Αρρένων Βόλου και στη συνέχεια φοίτησε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διακόνησε με ζήλο και αφοσίωση την Μητρόπολη Φθιώτιδας, διατηρώντας, παράλληλα, στενούς δεσμούς με τον Βόλο και την Χριστιανική Αγωγή, όπου προσέφερε πολύτιμο έργο, επί τέσσερις δεκαετίες.

Ο Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης, ήταν γνωστός Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φθιώτιδας και πνευματικός προϊστάμενος του Ηθικοθρησκευτικού Συλλόγου «Ευαγγελιστής Λουκάς» (Χριστιανικής Εστίας Λαμίας) όπου επί σειρά ετών πραγματοποιούσε κήρυγμα κάθε Κυριακή απόγευμα.

Παράλληλα, ήταν πνευματικός υπεύθυνος των παιδικών κατασκηνώσεων της Χριστιανικής Εστίας Λαμίας στο δάσος του Καλλιδρόμου στο Ελευθεροχώρι Φθιώτιδος και Πνευματικός υπεύθυνος στις Φυλακές Δομοκού.

Στο άκουσμα της απώλειάς του, η Φθιώτιδα βυθίστηκε στο πένθος, καθώς ήταν πνευματικός πατέρας χιλιάδων Χριστιανών.

«Πρόκειται για μεγάλη απώλεια για τη Λαμία και τη Μητρόπολη Φθιώτιδας. Ακέραιος και Πατριώτης. Ακόμη και στον καιρό της πανδημίας βρισκόταν κοντά σε όποιον είχε ανάγκη», ήταν μερικά από τα λόγια όσων είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά ή να ακούσουν κάποια από τα κηρύγματά του.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι, στον Μητροπολιτικό Ναό της Λαμίας. Οσοι είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον φωτισμένο κληρικό, που προσέφερε τόσα πολλά στην Εκκλησία, τον συνάνθρωπο και όσους ζητούσαν πνευματικό στήριγμα σε δύσκολες στιγμές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου