ΤΟΠΙΚΑ

Επόμενη στάση στο ασφαλιστικό ταμείο

επόμενη-στάση-στο-ασφαλιστικό-ταμείο-851206

Ξέστησαν τα αντίσκηνα, μάζεψαν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες της κατάληψης, κατέβασαν τις μαύρες σημαίες και τα πανό διαμαρτυρίας. Τα ακινητοποιημένα ταξί διαμαρτυρίας αποχώρησαν μετά από τρεις και πλέον εβδομάδες μπροστά από τη Νομαρχία Μαγνησίας, καθώς το μηχανογραφικό σύστημα ξεκόλλησε και κατάφεραν να αποκτήσουν τα απογραφικά δελτία. Όχι όμως ακόμη και τις πινακίδες με τους αριθμούς κυκλοφορίας…

Ο πρώτος από τους άνεργους τους προηγούμενους δέκα μήνες ταξιτζήδες βίδωσε χθες στο επαγγελματικό του αυτοκίνητο την πινακίδα κυκλοφορίας. Η διαδρομή του όμως από τη στιγμή που η Διεύθυνση Μεταφορών του έδωσε το «πράσινο φως» μέχρι που τοποθέτησε τις μεταλλικές ορθογώνιες ταμπέλες με τους αριθμούς της επιστροφής στο μεροκάματο, ήταν και αυτή γεμάτη αγκάθια.

Στην Εφορία του είπαν ότι… «έχει πεθάνει», ενώ στο ασφαλιστικό ταμείο των ιδιοκτητών ταξί αρνήθηκαν το αίτημά του για ρύθμιση της οφειλής, καθώς το ποσό ήταν χαμηλό, δηλαδή 850 ευρώ.

Στη λαχτάρα του να επιστρέψει στο τιμόνι, χρειάστηκε να ξεπουλήσει όσο-όσο το ιδιωτικό αυτοκίνητό του. Διαφορετικά άλλη λύση δεν υπήρχε.

Μέσα στις αναποδιές των τελευταίων μηνών ο ίδιος και οι συνάδελφοί του βρήκαν μπροστά τους επόμενους μπελάδες.

Η απάντηση που πήραν από το ασφαλιστικό τους ταμείο, όπου προσέφυγαν για να τακτοποιήσουν τις οφειλές που δημιούργησαν τους μήνες ανεργίας τους έδειξε την επανάληψη της πρόσφατης ταλαιπωρίας τους.

«Τα χαρτιά θα πάνε στην Αθήνα, θα εξεταστούν και θα δούμε», ήταν η απάντηση που πήραν, καθώς η τύχη ήθελε μόλις την περασμένη Πέμπτη να έχουν λήξει όσα ίσχυαν για τη ρύθμιση των οφειλών.

Πούλησε όσο – όσο

Για τον κ. Δημήτρη Μυλωνά, ο οποίος παρέλαβε χθες τις πινακίδες κυκλοφορίας, η ρύθμιση αποκλείστηκε. Μονόδρομο για τον ίδιο αποτέλεσε η κοψοχρονιά πώληση του ΙΧ αυτοκινήτου του. Ήταν τόση η αναμονή τούς τελευταίους μήνες που δεν δίστασε να το εγκαταλείψει. Άλλωστε, εκτός από το ασφαλιστικό ταμείο, ποσά χρειάστηκαν και σε άλλες υπηρεσίες, όπως στην Εφορία για τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι υπόλοιποι συνάδελφοί του με μεγαλύτερες οφειλές φαίνεται ότι θα χρειαστούν και άλλη υπομονή, μέχρι το ταμείο να τους απαντήσει εάν και πώς θα προχωρήσουν στη ρύθμιση.

Το πρώτο θετικό βήμα πάντως έγινε αναπτερώνοντας τις ελπίδες τους για απεγκλωβισμό από το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο περιήλθαν από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι άδειές τους ακυρώθηκαν μετά από μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα εξαιτίας ενός διοικητικού λάθους.

Όσο για τον κ. Μυλωνά που κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια, του συνέβη και αυτό: στη Β’ Δ.Ο.Υ. Βόλου τον ενημέρωσαν ότι δεν ζει… Ο ίδιος χτύπησε ξύλο, μάζεψε και τα τελευταία του κουράγια για να ξεπεράσει το νέο «χτύπημα» που δέχθηκε και άφησε υπηρεσίες και ταλαιπωρία πίσω, επιστρέφοντας επιτέλους στο μεροκάματο.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου