ΤΟΠΙΚΑ

Βενζίνη – βόμβα!

βενζίνη-βόμβα-851206

Καταναλωτής κατήγγειλε πρατήριο υγρών καυσίμων, όπου γέμισε το ρεζερβουάρ της μοτοσικλέτας του με κακής ποιότητας καύσιμο. Δεν ήταν απλά ότι παρουσιάστηκε βλάβη στη μοτοσικλέτα του, αλλά παραλίγο να του στοιχίσει τη ζωή.

Υπάλληλοι της υπηρεσίας μετέβησαν άμεσα στο πρατήριο υγρών καυσίμων το οποίο προμήθευσε το καύσιμο στον δικυκλιστή και προχώρησαν σε δειγματοληψία. Αναμένονται τα αποτελέσματα της εξέτασης από τη Δ’ Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Τη Διεύθυνση Εμπορίου απασχόλησε μία ακόμη παρόμοια καταγγελία. Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου αντιμετώπισε βλάβη στο όχημα μετά από φουλάρισμα με αμόλυβδη. Σύμφωνα με το μηχανικό του συνεργείου στο οποίο πήγε το αυτοκίνητό του για την αποκατάσταση της βλάβης, το καύσιμο περιείχε μεγάλη ποσότητα νερού. Και σε αυτή την περίπτωση ακολουθήθηκε η διαδικασία δειγματοληψίας και αναμένονται τα δείγματα.

Από τις καταγγελίες καταναλωτών ξεχωρίζει εκείνη που αφορούσε σε γραφείο ευρέσεως εργασίας, από το οποίο καταναλώτρια ζήτησε οικιακή βοηθό, καταβάλλοντας ταυτόχρονα το ποσό των 500 ευρώ ως αμοιβή. Το γραφείο της έστειλε μία κοπέλα, η οποία όμως εντός 12 ημερών αποχώρησε.

Η καταγγέλλουσα επικοινώνησε με το γραφείο δύο ημέρες πριν φύγει η κοπέλα, παραπονούμενη ότι δεν ήταν πρόθυμη να κάνει τις εργασίες που της ανέθετε, ζητώντας παράλληλα να της στείλουν άλλη κοπέλα. Το γραφείο αδυνατούσε να στείλει άμεσα άλλη οικιακή βοηθό, με αποτέλεσμα η καταγγέλλουσα να διακόψει τη μεταξύ τους σύμβαση, ζητώντας την επιστροφή των χρημάτων της, τα οποία δεν της έχουν ακόμα επιστραφεί.

Επικίνδυνα τρόφιμα

Σταφίδα με ξένο σώμα, σάντουιτς με μούχλα, ξινισμένη παιδική τροφή και επικίνδυνα παιδικά ρούχα σε καταστήματα, απασχόλησαν τη Διεύθυνση Εμπορίου και ελεγκτικές υπηρεσίες της Νομαρχίας Μαγνησίας τον Ιούνιο.

Στη διάρκεια του περασμένου μήνα, σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντινομάρχης Ελέγχων Βαγ. Ζαχαρόπουλος, διενεργήθηκαν 62 αγορανομικοί έλεγχοι και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 17 επιχειρήσεις.

Σε καταστήματα λιανικής πώλησης παιδικών ενδυμάτων στο Βόλο βρέθηκαν και δεσμεύτηκαν προσωρινά ως μη ασφαλή για χρήση από παιδιά 25 τεμάχια παιδικών ενδυμάτων. Προορίζονταν για κορίτσια ηλικίας 4-14 ετών και έφεραν διακοσμητικά κορδόνια μακρύτερα 14 εκατοστά στην περιοχή του θώρακα και της μέσης. Με έγγραφο προς την εταιρία εισαγωγής ξεκίνησε η διαδικασία απόσυρσής τους από τα σημεία λιανικής πώλησης, καθώς και επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Σε ένα από τα καταστήματα λιανικής πώλησης παιδικών ενδυμάτων ο υπεύθυνος αρνήθηκε την ολοκλήρωση ελέγχου. Η έκθεση που συντάχθηκε διαβιβάστηκε στον εισαγγελέα για επιβολή ποινικών κυρώσεων, καθώς και στη Νομαρχιακή Επιτροπή Εμπορίου για το εάν επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ με απόφαση νομάρχη.

Στο μεταξύ έλεγχο προκάλεσε καταγγελία μητέρα ότι η παιδική τροφή, κρέμα βανίλια σε σκόνη, που αγόρασε, είχε διαφορετικό από το συνηθισμένο για το προϊόν χρώμα, παρουσίαζε δυσάρεστη οσμή και είχε άσχημη γεύση.

Υπάλληλοι της Διεύθυνσης Εμπορίου μετέβησαν την ίδια ημέρα στο σημείο αγοράς του προϊόντος και έλαβαν δείγματα, τα οποία εστάλησαν για ανάλυση μαζί με τα δείγματα της χαλασμένης παιδικής τροφής.

Διοικητικά πρόστιμα

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα 5.000 ευρώ σε έξι επιχειρήσεις χονδρικής πώλησης ιχθύων, οι οποίες στερούνταν τιμοκαταλόγου και σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ, το οποίο στερούνταν ενδεικτικές πινακίδες με τις τιμές λιανικής πώλησης σε δύο είδη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου