ΤΟΠΙΚΑ

Με «βίζα» θα ψαρεύουν οι ψαράδες!

με-βίζα-θα-ψαρεύουν-οι-ψαράδες-851206

Τον περίπλου των Σποράδων πρέπει να κάνουν οι Σκοπελίτες και Σκιαθίτες αλιείς για να ψαρέψουν στο χώρο του θαλάσσιου πάρκου, ενώ απαραίτητη είναι και η έκδοση… βίζας!

Πιο συγκεκριμένα, με την εφαρμογή του τελευταίου διατάγματος για το Θαλάσσιο Πάρκο οι Σκοπελίτες και Σκιαθίτες ψαράδες για να πάνε να ψαρέψουν στον ευρύτερο χώρο πρέπει να βγάλουν ειδική άδεια.

Ουσιαστικά δηλαδή ένας ψαράς από τη Σκόπελο για να μπορέσει να ασκήσει το επάγγελμά του θα πρέπει να πάει στο λιμενικό σταθμό Αλοννήσου, να πάρει άδεια και μετά να μπορέσει να βγει για ψάρεμα, όταν την ίδια στιγμή την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει το λιμεναρχείο Σκοπέλου.

«Για να ψαρέψουν δηλαδή πρέπει να βγάλουν βίζα οι άνθρωποι, αφού βέβαια κάνουν πρώτα το περίπλου των Σποράδων. Δεν μπορώ να καταλάβω ποια η διαφορά στην άδεια που θα εκδώσει το λιμεναρχείο της Σκοπέλου και στην άδεια που εκδίδει ο λιμενικός σταθμός της Αλοννήσου», σημειώνει έντονα ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης.

Μάλιστα ο δήμαρχος για το συγκεκριμένο ζήτημα κατέθεσε σχετική αναφορά όλων των αλιέων των δύο νησιών στο Νομάρχη Μαγνησίας και Αντιπρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Απόστολο Παπατόλια στην διάρκεια της χθεσινής διευρυμένης συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην Σκόπελο για την εκπροσώπηση των νησιών στο περιφερειακό συμβούλιο.

«Όσο παράξενη και να σας ακούγεται η κατάσταση, αυτή είναι», ανέφερε ο κ. Βασιλούδης και πρόσθεσε ότι «αυτό που συμβαίνει είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Εμείς πιστεύουμε ότι η αλιεία η επαγγελματική τουλάχιστον θα πρέπει να είναι ελεύθερη και όχι να χρειάζονται χίλιες δύο διαδικασίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου