ΤΟΠΙΚΑ

Γιάννης Σκρίμπας: Ζητάμε καθαρή εντολή στις 26 Μαΐου

γιάννης-σκρίμπας-ζητάμε-καθαρή-εντολ-516970

Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» μιλά για το διακύβευμα των περιφερειακών εκλογών

«Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από μια εύρωστη, βιώσιμη Θεσσαλία σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαιτέρως ρεαλιστικό και προοδευτικό, κυρίως δε σε ό,τι αφορά στην ισότιμη μεταχείριση και αντιμετώπιση όλων των Θεσσαλών», σημειώνει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του σήμερα στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιάννης Σκρίμπας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Μαγνησίας με τον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Κύριε Σκρίμπα, μετά από μία πετυχημένη πορεία στην τοπική αυτοδιοίκηση αποφασίσατε να δοκιμάσετε τις δυνάμεις σας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Νέες εμπειρίες, μεγάλη πρόκληση…

Αρχικά, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τον χαρακτηρισμό της θητείας μου στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ως επιτυχημένης.

Προσπάθησα εξαρχής να μείνω πιστός στις αρχές, τα ιδεώδη και τις αξίες μου, υπηρετώντας τους συνδημότες μου στον Δήμο, μέσα από όλες τις θέσεις ευθύνης που κλήθηκα να αναλάβω και ως προεδρεύων του δημοτικού συμβουλίου και του ΚΕ.Π. Υγείας.

Η ενασχόλησή μου με τις εκλογές του 2014 προήλθε από την ανάγκη μου ως νέου να προσφέρω στον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα. Είμαι άνθρωπος των προκλήσεων και στη δεδομένη, κρίσιμη συγκυρία για τη Μαγνησία και για ολόκληρη τη Θεσσαλία δεν θα μπορούσα παρά μόνο να δηλώσω «παρών».

Η συμμετοχή σας στον συνδυασμό «Η Θεσσαλία στην καρδιά μας» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Τσιλιμίγκα ήταν συνειδητή επιλογή όπως έχετε πει. Για ποιους λόγους όμως;

Η επιλογή μου ήταν και εξακολουθεί να είναι απολύτως συνειδητή. Ο λόγος ήταν ένας, η φυσιογνωμία και το ήθος του επικεφαλής και οραματιστή Νίκου Τσιλιμίγκα. Εχω την ευτυχία να γνωρίζω τον συγκεκριμένο άνθρωπο εδώ και 10 χρόνια, μέσα από την επαγγελματική μου δραστηριότητα στον φαρμακευτικό κλάδο. Στο πρόσωπο του καθηγητή Τσιλιμίγκα βλέπω τον επιτυχημένο επιστήμονα, οραματιστή πολιτικό και την προοδευτική προσωπικότητα, που μπορεί να εγγυηθεί μια ομαλή μετάβαση στον ρεαλισμό και την αναπτυξιακή τροχιά της Θεσσαλίας μας.

Για ποιον λόγο κύριε Σκρίμπα να εμπιστευτούν οι πολίτες τον δικό σας συνδυασμό και όχι κάποιον άλλον;

Μια προφανής απάντηση θα ήταν να απαριθμήσω τα αρνητικά σημεία της, επί δεκαετίας, αλλά και σημερινής, περιφερειακής αρχής Αγοραστού. Θα ήταν μια χρονοβόρος διαδικασία, ωστόσο ο κυριότερος λόγος για τον οποίον δεν θα εισέλθω στη διαδικασία είναι πως οι συμπολίτες μας έχουν χορτάσει και κορεστεί – σε βαθμό ανησυχητικό – να ακούν δριμύ «κατηγορώ» αναφορικά με τις ελλείψεις και τα κενά, υπό μία στείρα αντιπολιτευτική σκοπιά.

Εμείς, έχουμε ευθύνη να τους πληροφορήσουμε σχετικά με το δικό μας πλάνο δράσης και διακυβέρνησης, ως αυριανή περιφερειακή αρχή.

Τα στελέχη του συνδυασμού μας παραμένουν προσηλωμένα στον στόχο τους, που δεν είναι άλλος από μια εύρωστη, βιώσιμη Θεσσαλία σε σταθερή αναπτυξιακή πορεία. Η αλαζονεία και η έπαρση δεν έχουν θέση ανάμεσά μας.

Το πρόγραμμά μας είναι ιδιαιτέρως ρεαλιστικό και προοδευτικό, κυρίως δε σε ό,τι αφορά στην ισότιμη μεταχείριση και αντιμετώπιση όλων των Θεσσαλών.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως μεγάλο βάρος έχει δοθεί στη βιομηχανική δραστηριότητα του Βόλου, την αποκατάσταση έργων υποδομής και κυρίως του οδικού δικτύου, την τουριστική ανάπτυξη, αλλά κυρίως στη δημιουργία ενός πρότυπου Ογκολογικού Κέντρου για τη Θεσσαλία, που θα εξυπηρετήσει χιλιάδες πολίτες στην περιφέρειά μας, αυτή τη φορά ωστόσο με ουσιαστική δέσμευση ευθύνης απέναντι στους πολίτες κι όχι με λόγια.

Oι νέοι άνθρωποι σήμερα αποφεύγουν και απαξιώνουν την πολιτική. Κοιτώντας τους ψηφοφόρους στα μάτια, τι θα τους λέγατε, ώστε να συμμετέχουν και με την ψήφο τους στις εκλογές να επιλέξουν άτομα, που θα αγωνιστούν δυναμικά για τη Μαγνησία;

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη διαπίστωσή σας με βρίσκει σύμφωνο, κάτι που ομολογουμένως με λυπεί.

Το δυσάρεστο και αντιληπτό από την πλειονότητα είναι πως οι νέοι απαξιώνουν τους θεσμούς, διαδικασίες, συλλογικότητες, χωρίς ωστόσο να τους βαραίνει απόλυτη ευθύνη. Πολλοί από τους διοικούντες δεν κοίταξαν στα μάτια τους νέους, ούτε προσπάθησαν να αφουγκραστούν τις ανησυχίες τους, δεν τους ενέπνευσαν, ούτε κι ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες τους για δικαιοσύνη, ισότητα, αξιοκρατία και δημιουργική σκέψη.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να απαξιωθεί η πολιτική από τη νέα γενιά στο σύνολό της, συνεπώς η ευθύνη επιμερίζεται. Αυτή η εικόνα μπορεί να αλλάξει μόνο αν εγγυηθούμε όλοι μαζί την κατανόηση των προσδοκιών των νέων ανθρώπων και να τους στρέψουμε στην ενασχόλησή τους με τα κοινά. Κι ο τρόπος να συμβεί αυτό είναι να τους ακούσουμε κι όχι απλώς να μεταφράσουμε την ψήφο τους σαν όχημα εξουσίας.

Ως αυριανός περιφερειακός σύμβουλος στα έδρανα του Περιφερειακού Συμβουλίου, ποια κατά τη γνώμη σας πρέπει να είναι τα ζητήματα, που αφορούν στη Μαγνησία και πρέπει να αναδειχτούν;

Δεν μπορώ να απαντήσω στην ερώτησή σας ως εν δυνάμει περιφερειακός σύμβουλος, αλλά ως απλό μέλος μιας δυνατής ομάδας, που διεκδικεί στο σύνολό της – συμπεριλαμβανομένου και εμού – την ψήφο των Θεσσαλών συμπολιτών μας. Με επικεφαλής έναν άνθρωπο, επιστήμονα και πολιτικό που δύναται ουσιαστικά να αναλάβει το τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όλοι μαζί δεσμευόμαστε πως, μετά την καθαρή εντολή που θα πάρουμε την 26η Μαΐου από τους Θεσσαλούς και τις Θεσσαλές, θα κάνουμε πράξη όλα όσα αναφέρονται στο πρόγραμμά μας, το οποίο και θα αναλυθεί τις επόμενες ημέρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου