ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ έκοψε το νερό σε σχολεία!

η-δευαμβ-έκοψε-το-νερό-σε-σχολεία-496889

Κομμένο είναι το νερό στα περισσότερα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης, καθώς η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να σταματήσει την παροχή αφενός μεν εξαιτίας της σπατάλης που γίνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, αφετέρου γιατί οι σχολικές επιτροπές δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς.

Την καταγγελία για τη διακοπή της υδροδότησης στα σχολεία έκανε στον περιφερειακό ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ στο Βόλο μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 32ου δημοτικού σχολείου Βόλου. Η καταγγέλλουσα αντιλήφθηκε το γεγονός όταν επισκέφθηκε χθες το σχολείο για να ποτίσει τα δέντρα στο προαύλιο και κατάλαβε πως το νερό ήταν κομμένο.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τη Διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κολλιού, η οποία σημείωσε πως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει σημαντική καθυστέρηση στις πληρωμές των λογαριασμών του νερού από τις σχολικές επιτροπές.
«Είμαστε διαλλακτικοί και δεν κόβουμε το νερό κατά τη διάρκεια του έτους. Όμως τώρα, τους θερινούς μήνες, για να περιορίσουμε τις διαρροές που παρατηρούνται από παιδιά που παίζουν στα προαύλια και αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές, αλλά και να υποχρεώσουμε τις σχολικές επιτροπές να έρθουν να κάνουν έστω ένα διακανονισμό, κόψαμε στα περισσότερα σχολεία το νερό», υπογράμμισε η κ. Κολλιού.
Η ίδια αν και δεν είχε γνώση του ύψους του ποσού που οφείλουν οι σχολικές επιτροπές στη ΔΕΥΑΜΒ σημείωσε πως το ζήτημα τής μη καταβολής των χρημάτων είναι μια μεγάλη και παλιά ιστορία.
Εκείνο που σημείωσε η κ. Κολλιού είναι πως οι σχολικές επιτροπές θα πρέπει το συντομότερο δυνατό να επισκεφθούν την επιχείρηση και να κάνουν ένα διακανονισμό, για να μπορέσουν σιγά σιγά να εξοφλήσουν το ποσό που χρωστάνε.
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφερθεί πως υπάρχουν σχολεία τα οποία χρωστάνε 5.000, ακόμη και 7.000 ευρώ στη ΔΕΥΑΜΒ. Μάλιστα η επιχείρηση είχε στείλει ειδοποιητήρια σε όλα τα σχολεία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου προκειμένου να γίνουν οι διακανονισμοί, όμως μέχρι στιγμής αυτοί δεν έχουν υλοποιηθεί.
Σχολιάζοντας το γεγονός η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου κ. Κερασία Μπαρτζιώκα ανέφερε πως το νερό είναι πολύτιμο και δεν πρέπει να σπαταλιέται κι αυτό πρέπει να γίνει μάθημα στα παιδιά. Σε ό,τι αφορά στη διακοπή της υδροδότησης, η ίδια υποστήριξε πως η ΔΕΥΑΜΒ θα πρέπει να είναι ανεκτική με τις σχολικές επιτροπές, οι οποίες έχουν λάβει πολύ λίγα χρήματα σε σχέση με άλλες χρονιές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου