ΤΟΠΙΚΑ

Να παραταθεί ο χρόνος πιστοποίησης των ΚΤΕΟ

να-παραταθεί-ο-χρόνος-πιστοποίησης-τω-51634
Παρά τις προσπάθειες των υπηρεσιών των Περιφερειών που προχώρησαν έγκαιρα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου να πιστοποιηθούν τα δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο. που λειτουργούν σ’ αυτές μέχρι την 3.1.2013, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό, επειδή οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν ολοκλήρωσαν πλήρως και έγκαιρα σειρά διαδικασιών απαραίτητων για την πιστοποίησή τους.
Με εγκύκλιό του το υπουργείο απαγορεύει από τις 4.1.2013 τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων οχημάτων και την έκδοση Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου από τα Δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο.
«Η τακτική του Υπουργείου επιφέρει οικονομική βλάβη στο Δημόσιο με την
απώλεια εσόδων σε μία ήδη δύσκολη συγκυρία για το κράτος και εξαλείφει οποιαδήποτε προϋπόθεση να λειτουργήσει ο υγιής ανταγωνισμός με τα ιδιωτικά Κ.Τ.Ε.Ο., τα οποία πλέον αποκτούν μονοπωλιακή θέση σε βάρος φυσικά των πολιτών», τονίζουν οι Περιφερειάρχες.
Παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την οδική ασφάλεια των πολιτών, αφού
οχήματα, όπως λεωφορεία τουριστικά, αστικά, υπεραστικά, σχολικά,
φορτηγά εθνικών και διεθνών μεταφορών και μεταφοράς επικινδύνων υλικών κ.λ.π., δεν μπορούν να ελεγχθούν.
Οι Περιφερειάρχες ζητούν άμεσα να δοθεί οριστική λύση στο θέμα, με παράταση χρόνου για την πιστοποίηση των Δημόσιων Κ.Τ.Ε.Ο., και να προωθηθεί νομοθετική ρύθμιση για απόδοση των τελών Τεχνικού ελέγχου που εισπράττονται από τις αιρετές Περιφέρειες, ώστε να είναι δυνατόν να εξασφαλίζεται η συντήρηση και να διασφαλίζεται η βιωσιμότητα και η ομαλή λειτουργία τους στο μέλλον.
Δεν είναι λογικό τα χρήματα που εισπράττονται να αποδίδονται στο κράτος, ενώ η συντήρηση και η λειτουργία τους να επιβαρύνει τα ελάχιστα έσοδα των λειτουργικών δαπανών των Περιφερειών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου