ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν τρεις τόνους τρόφιμα!

συγκέντρωσαν-τρεις-τόνους-τρόφιμα-51605

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (EOΔ) τα Χριστούγεννα του 2011συμετείχε και υποστήριξε την προσπάθεια του Δήμου Βόλου για την συλλογή τροφίμων με προορισμό το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

Ομάδες μελών της Ομάδας έξω από μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ζητούσαν από τους πολίτες να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή του Δήμου για τη συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Την ιδέα της παραπάνω προσπάθειας η ΕΟΔ Μαγνησίας την μετέτρεψε σε πρωτοβουλία.

Από τους πρώτους μήνες του 2012, όπως λένε οι υπεύθυνοι της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, ξεκίνησε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν τους υπεύθυνους των σούπερ μάρκετ για να τους επιτραπεί να αναπτύξουν την παραπάνω δράση καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Μια προσπάθεια, που όπως σημειώνουν δεν ήταν καθόλου εύκολη, καθότι συνάντησαν την καχυποψία, την αμφιβολία και σε ορισμένες περιπτώσεις την καθολική άρνηση.
Με τη συντονισμένη δράση και τη βοήθεια των υπευθύνων του Κοινωνικού Παντοπωλείου τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης πέτυχαν να «πείσουν» τρεις αλυσίδες καταστημάτων «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ», «ΓΑΛΑΞΙΑΣ», «LIDL» – για τις προθέσεις της Ομάδας και την αναγκαιότητα της προσπάθειας τους.
Από την αρχή του χρόνου η ΕΟΔ Μαγνησίας πραγματοποίησε περισσότερες από 20 «επισκέψεις» στα παραπάνω καταστήματα.

Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειάς μας ήταν οι 3 τόνοι τροφίμων οι οποίοι συγκεντρώθηκαν και οι οποίοι προωθούνται και παραδίδονται στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η προσπάθεια της ΕΟΔ Μαγνησίας κορυφώθηκε στις ημέρες των Χριστουγέννων.
Πολύωρες επισκέψεις στα παραπάνω καταστήματα είχαν σαν αποτέλεσμα να αποκομίσουν δύο τόνους τρόφιμα και άφθονα μηνύματα αλληλεγγύης και συμπαράστασης.
Τέλος τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης τοποθέτησαν δοχεία στους χώρους των ελαιοτριβείων και σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες, μοιράζοντας έντυπο υλικό και συζητώντας με τους πελάτες, οι τελευταίοι πρόσφεραν, στο βαθμό του δυνατού ο καθένας, λάδι. Έως τώρα έχουν συλλεγεί από τον ΕΟΔ περισσότερα από 130 κιλά λάδι τα οποία και παραδόθηκαν ήδη στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Όπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης θέσφατο και αξίωμα στην ΕΟΔ Μαγνησίας είναι ότι η αλληλεγγύη, η συμπαράσταση, ο σεβασμός και η κοινωνική δράση δεν ξεκινά και δεν τελειώνει στις μέρες των γιορτών. Έτσι και το 2013, όπως υποστηρίζουν, θα συνεχίσουν την προσπάθεια ζητώντας τη συμπαράσταση και τη βοήθεια των συμπολιτών, ώστε από κοινού να αναπτύξουν μια κοινωνική δράση απλή, καθημερινή, αλλά απίστευτα σημαντική και ανθρώπινη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου