ΤΟΠΙΚΑ

Διάκριση μαθήτριας της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Βόλου σε διαγωνισμό σκίτσου

διάκριση-μαθήτριας-της-επασ-μαθητεία-515770

Tο Φόρουμ Διαπολιτισμικού Διαλόγου/Πανεπιστήμιο Πατρών και η Educartoon, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς οργανισμούς στην Ελλάδα και τη διασπορά, διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων τον μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο «Ο πλανήτης του άλλου πλανήτης όλων μας».

Ο διαγωνισμός διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Τοπικής Δημοκρατίας 2016 που έχει τίτλο «Ζώντας μαζί σε πολυπολιτισμικές κοινωνίες: Σεβασμός, διάλογος, αλληλεπίδραση» και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας καθώς και των σχολείων της Ομογένειας.

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν να δοθεί στους μαθητές και τις μαθήτριες η ευκαιρία να εκφραστούν καλλιτεχνικά με τη «γλώσσα» του σκίτσου, να συζητήσουν για τη διαφορετικότητα των ατόμων στις σύγχρονες πλουραλιστικές κοινωνίες και να αποτυπώσουν αναπαραστάσεις του ξένου και του διαφορετικού δημιουργώντας έργα ατομικά ή ομαδικά (σκίτσα, γελοιογραφίες), τα οποία στη συνέχεια θα αξιολογηθούν και θα εκτεθούν σε ηλεκτρονική έκθεση.

Οι συμμετοχές των μαθητών –τριών ξεπέρασαν τις 390 (ατομικές και ομαδικές), από 103 σχολεία όλης της Επικράτειας και της Ομογένειας, με τη στήριξη 105 εκπαιδευτικών. Το σκεπτικό της κριτικής επιτροπής για την επιλογή των βραβείων βασίστηκε σε δυο άξονες: τον εικαστικό και την πρωτοτυπία και σύλληψη της ιδέας.

Τα βραβευθέντα έργα θα αναρτηθούν στους ιστότοπους της Educartoon-η γελοιογραφία στην εκπαίδευση, www.educartoon.gr και του Διαπολιτισμικού Φόρουμ (http://intercultural.upatras.gr).

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητές και μαθήτριες της ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ Βόλου, Λιθαδιώτη Ουρανία, Σουλιώτης Ιωάννης, Μελή Βασιλική, Μπάλλας Τριαντάφυλλος, υπό την την παιδαγωγική καθοδήγηση του εκπαιδευτικού της σχολής Ιωάννη Λαμπρόπουλου.

Το έργο της μαθήτριας της πρώτης τάξης Λιθαδιώτη Ουρανίας διακρίθηκε και απέσπασε έπαινο, ενώ όλοι οι μαθητές που συμμετείχαν θα λάβουν βραβείο συμμετοχής.

Η διεύθυνση της ΕΠΑΣ Μαθητείας ΟΑΕΔ Βόλου, συγχαίρει τους μαθητές και τις μαθήτριες για την ευαισθησία που εκδήλωσαν (μέσω των έργων τους), τον υπεύθυνο παιδαγωγικής καθοδήγησης των μαθητών κο Λαμπρόπουλο Ιωάννη καθώς και τους εκπαιδευτικούς που ενθάρρυναν τη συμμετοχή των μαθητών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου