ΤΟΠΙΚΑ

«Ναι» του Υπουργείου στην ένταξη του Φορέα Διαχείρισης Α΄ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ στο Πρόγραμμα Δράση 5

ναι-του-υπουργείου-στην-ένταξη-του-φ-515665

Συνάντηση είχε σήμερα Τετάρτη στο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Αλέξη Χαρίτση, με θέμα την ένταξη του Φορέα Διαχείρισης «Α΄ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» στο Πρόγραμμα «Δράση 5» για την «Ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων Τοπικής Εμβέλειας για τη Μεταποίηση και την Εφοδιαστική Αλυσίδα». Στη συνάντηση παρευρέθησαν, η Ειδική Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ και ΤΑ κ. Ευγενία Φωτονιάτα, ο ειδικός συνεργάτης του Αν. Υπουργού κ. Νίκος Τσίμας και η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της «Α΄ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» κ. Ιωάννα Κιντά.

Η συνάντηση του Βουλευτή με τον Αν. Υπουργό έρχεται σε συνέχεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στην Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, στις 11/02/2017, όπου οι εκπρόσωποι του Φορέα Διαχείρισης του έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της περιοχής, όπως η ανεπαρκής φύλαξη και η ασφάλεια του χώρου, η σηματοδότηση και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου για την διευκόλυνση της πρόσβασης στην περιοχή, η πλημμελής λειτουργία του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, η καθαριότητα της περιοχής, καθώς και η περιβαλλοντική επιβάρυνση από κλειστές βιομηχανίες.

Κατά την συζήτηση, αναπτύχθηκε το αίτημα για ένταξη του Φορέα Διαχείρισης στο Πρόγραμμα «Δράση 5» για την ανάπτυξη Επιχειρηματικών Πάρκων, ώστε να υπάρξει η απαραίτητη χρηματοδότηση για τον εκσυγχρονισμό των δομών της Α’ ΒΙΠΕ Βόλου, την ουσιαστική αναβάθμιση της περιοχής και την ανάδειξη του επιχειρηματικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα της.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός, ακούγοντας το αίτημα του Φορέα Διαχείρισης για την αναγκαιότητα της στήριξης και της αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών, τόνισε ότι το Πρόγραμμα «Δράση 5», το οποίο είχε αρχικά σχεδιαστεί με γνώμονα τη χρηματοδότηση νέων Επιχειρηματικών Πάρκων, θα διαμορφωθεί κατάλληλα, ώστε να προσανατολίζεται και στη στήριξη των υφιστάμενων επιχειρηματικών πάρκων και φορέων διαχείρισης και στη χρηματοδότησή τους για την περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη των υποδομών τους. Επομένως, το Υπουργείο από την πλευρά του συμφωνεί με την ένταξη του Φορέα Διαχείρισης «Α΄ΒΕΠΕ ΒΟΛΟΥ» στο Πρόγραμμα «Δράση 5» και επιφυλάσσεται στο να διευθετήσει και να ρυθμίσει όλες τις λεπτομέρειες της προκήρυξης του Προγράμματος. Η Ειδική Γραμματέας του Υπουργείου εκτίμησε ότι το Πρόγραμμα θα είναι έτοιμο στις αρχές Ιουνίου, οπότε και θα μπορέσει ο Φορέας Διαχείρισης να υποβάλλει αίτημα για την ένταξή του.

Ο Βουλευτής από τη μεριά του τόνισε πως η βιομηχανία αποτέλεσε ιστορικά τον κινητήριο μοχλό της οικονομίας και της ανάπτυξης της πόλης του Βόλου και πως ήρθε η ώρα η Πολιτεία να στηρίξει έμπρακτα τις πρωτοβουλίες που προάγουν την επιχειρηματικότητα και την οικονομική αναβάθμιση των τοπικών κοινωνιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου