ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εγκλωβισμένη οικογένεια Βολιωτών στην Αλόννησο 

εγκλωβισμένη-οικογένεια-βολιωτών-στ-515588

Εγκλωβισμένη στην Αλόννησο παραμένει οικογένεια Βολιωτών, καθώς η μητέρα διαγνώστηκε θετική στον κορονοιό και αδυνατεί να επιστρέψει στον Βόλο, μετά από διακοπές. Το περιστατικό αποδεικνύει τα κενά και τις ελλείψεις στον σχεδιασμό της Πολιτικής Προστασίας για όσους ταξιδεύουν στα νησιά για διακοπές, καθώς στην Αλόννησο δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας.

Οπως αναφέρει σε διαδικτυακή του ανάρτηση ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος που δημοσιοποίησε το γεγονός:

Να τι ισχύει στην πράξη για την πολυδιαφημισμένη, άρτια, επιτελική προετοιμασία της τουριστικής σεζόν εν μέσω πανδημίας.
Αυτή τη στιγμή παραμένει εγκλωβισμένη στην Αλόννησο, οικογένεια πολιτών απο το Βόλο, με παιδάκι 14 χρονών. Ολοκλήρωσαν τις διακοπές τους, η γυναίκα έκανε rapid test οπως προβλέπεται για να επιστρέψει με το πλοίο στο Βόλο και βρέθηκε θετική. Ξεκίνησε ένας ασύλληπτος Γολγοθάς.
Στο νησί δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, καθώς η αρμόδια Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Υπουργείο Υγείας, άφησαν την πρόσκληση ενδιαφέροντος για ορισμό ξενοδοχείων καραντίνας κυριολεκτικά στη μέση. Μόνο 40 ξενοδοχεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ θα έπρεπε να είναι πάνω απο 100. Ενδεικτικό της απίστευτης προχειρότητας είναι πως η Πολιτική Προστασία ισχυρίζεται ότι δεν έχει υπάρξει μέριμνα για τα μικρά νησιά γιατί ο στόχος είναι μεταφέρονται τα κρούσματα στα μεγάλα, στην συγκεκριμένη περίπτωση στη Σκιάθο. Μα πως να συμβεί αυτο τη στιγμή που απαγορεύεται από τον ΕΟΔΥ να εισέλθουν σε πλοία της γραμμής κρούσματα και στενές επαφές? Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μίσθωση σκάφους ή συνδρομή του λιμενικού σώματος..
Η οικογένεια βρίσκεται στην απόλυτη απόγνωση, καθώς ούτε την οικονομική δυνατότητα έχει να παρατείνει τη διαμονή της για 14 μέρες όπως προβλέπει η καραντίνα, ούτε και στο ξενοδοχείο το οποίο διέμεναν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν, καθώς υπάρχουν άλλες κρατήσεις.
Η δημοτική αρχή κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει. Αλλά βρίσκονται στη μέση ενός πινγκ πονγκ αρμοδιοτήτων μεταξύ ΕΟΔΥ και Πολιτικής Προστασίας.
Έκπληκτη η οικογένεια άκουσε απο υπάλληλο της Πολιτικής Προστασίας με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, να τους προτρέπει να τηλεφωνήσουν Σάββατο βράδυ στο Υπουργείο Τουρισμού για να τους κλείσει δωμάτιο!
Άριστο μπάχαλο, επιτελικό αλαλούμ! Μήπως φταίνε πάλι οι «ανεύθυνοι» πολίτες?

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου