ΤΟΠΙΚΑ

Κώστας Νάκος: Θέλω να κοιτώ τους συμπολίτες μου στα μάτια

κώστας-νάκος-θέλω-να-κοιτώ-τους-συμπολ-515218

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική» μιλά για το όραμά του για την πόλη

«Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά είναι μια πράξη ευθύνης, που απαιτεί προσωπικό χρόνο και κόπο. Είμαι έτοιμος να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις στον σκοπό αυτό». Τη διαβεβαίωση αυτή παρέχει απευθυνόμενος προς τους δημότες του Βόλου ο Κώστας Νάκος, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τον συνδυασμό του δημάρχου Αχ. Μπέου «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική».Ο κ. Νάκος παράλληλα δεσμεύεται ότι οι Βολιώτες «θα έχουν, σε περίπτωση που εκλεγώ, έναν δικό τους άνθρωπο και μια δική τους δυνατή φωνή όταν τη χρειαστούν».

Συνέντευξη στη ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Σε μια εποχή γενικότερης απροθυμίας για συμμετοχή στα κοινά, τι σας ώθησε να ασχοληθείτε;

Πιστεύω ότι είναι χρέος του κάθε ανθρώπου να είναι ένας ενεργός πολίτης. Ως εκ τούτου η ενασχόλησή μου με τα κοινά δεν είναι ένα θέμα που δεν με ενδιέφερε πάντα, πολλώ δε μάλλον όταν προέρχομαι από μία οικογένεια, που έχει συνδέσει το όνομά της με τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της οποίας στυλοβάτης υπήρξε για πολλά χρόνια ο αείμνηστος αδερφός μου Θανάσης Νάκος.

Για να φτάσουμε όμως στο σήμερα και στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, μετά και από παρότρυνση τόσο του οικογενειακού, όσο και του φιλικού μου περιβάλλοντος, πήρα την απόφαση να κάνω ένα βήμα παραπέρα, θέτοντας την υποψηφιότητά μου στην κρίση των συμπολιτών μου, με την ελπίδα ότι θα τους πείσω να με εμπιστευθούν και τη διαβεβαίωση από τη μεριά μου ότι θα έχουν, σε περίπτωση που εκλεγώ, έναν δικό τους άνθρωπο και μια δική τους δυνατή φωνή όταν τη χρειαστούν. Εχω όλη την καλή διάθεση να προσφέρω για τον τόπο που μεγάλωσα και ζω και να υπηρετήσω το καλό του τόπου και των συμπολιτών μου. Η απόφασή μου να ασχοληθώ με τα κοινά είναι μια πράξη ευθύνης, που απαιτεί προσωπικό χρόνο και κόπο και σας διαβεβαιώνω ότι είμαι έτοιμος να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις.

Μπορείτε να μας πείτε τρεις λόγους, ώστε ένας δημότης να επιλέξει τον συνδυασμό «Νέα Εποχή – Νέα Δυναμική»;

Πρώτος λόγος είναι τα έργα που έχουν γίνει αυτά τα χρόνια, δεύτερος λόγος τα έργα που είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και αυτά που έχουν αναγγελθεί, γιατί είναι ο μόνος συνδυασμός που μπορεί να τα υλοποιήσει και τρίτος και σπουδαιότερος λόγος είναι ότι ο Αχιλλέας Μπέος έχει ψυχή και πολιτικό θάρρος. Αυτό σημαίνει ότι βάζει τον πολίτη πάνω από το προσωπικό του συμφέρον.

Γιατί να ψηφίσουν εσάς και όχι κάποιον άλλο υποψήφιο του συνδυασμού;

Οπως ανέφερα και παραπάνω, η απόφασή μου να ασχοληθώ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι απολύτως συνειδητή. Δεν είναι απόφαση στιγμής, αλλά ώριμης σκέψης.

Είμαι ένας υποψήφιος, που θέλω σε κάθε στιγμή και τώρα, αλλά και στο μέλλον, να μπορώ να κοιτάξω τον κάθε συμπολίτη μου στα μάτια. Σ’ αυτή τη βάση θα πορευθώ και μιλώντας πάντα τη γλώσσα της αλήθειας και της ειλικρίνειας θα προσπαθήσω να συνεισφέρω με βάση τις ιδέες, τις αρχές ή τις δυνατότητες που έχω, ώστε αυτό το οικοδόμημα που λέγεται Δήμος Βόλου να κάνει και άλλα βήματα μπροστά. Επίσης θα ήθελα να τονίσω ότι η προσπάθεια και συμβολή μου αυτή, από όποιο πόστο κι αν μου ζητηθεί να προσφέρω σε περίπτωση που εκλεγώ, θα είναι σταθερά προσανατολισμένη στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των πραγματικών καθημερινών προβλημάτων του Δήμου και φυσικά των δημοτών.

Τι πιστεύετε ότι πρέπει να αλλάξει για να γίνει καλύτερη η καθημερινότητα των δημοτών;

Εχουν γίνει πολλά θετικά τα προηγούμενα τεσσερισήμισι χρόνια, αλλά σίγουρα μπορούν να γίνουν και περισσότερα. Η δική μου θέση και προσπάθεια θα είναι να βοηθήσω όσο μπορώ περισσότερο, ώστε να πάνε τα πράγματα ακόμη καλύτερα. Η καθημερινότητα των πολιτών είναι μια προτεραιότητα για την επόμενη ημέρα και ένα προσωπικό στοίχημα για μένα και εφόσον φυσικά εκλεγώ θα βοηθήσω με κάθε τρόπο, ώστε αυτή να βελτιωθεί στο μέτρο του δυνατού. Σίγουρα μπορούν να αλλάξουν πράγματα με λίγο καλύτερη οργάνωση σε κάποιους τομείς ή με διάθεση περισσοτέρων πόρων προς κατευθύνσεις, που στα χρόνια που πέρασαν έμειναν ίσως πιο πίσω.

Αν μπορούσατε να προτείνετε ένα έργο, που θα άλλαζε τη μορφή της πόλης, ποιο θα ήταν αυτό;

Σαφώς το μουσείο της Αργούς, που είμαι και μέλος της επιτροπής, διότι πραγματικά θα γίνει τουριστικός προορισμός. Και βεβαίως να μην ξεχνάμε έργα σπουδαία, όπως το δημοτικό θέατρο, τον κυκλικό κόμβο στην Αθηνών – Λαρίσης, αλλά και την ανάπλαση του πάρκου του Αγ. Κωνσταντίνου στην παραλία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου