ΤΟΠΙΚΑ

Παραίτηση Μεταφτσή με αιχμές

παραίτηση-μεταφτσή-με-αιχμές-515065

Nέες αναταράξεις στη ΔΗΜΑΡ. Παραιτήθηκε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας Αλέκος Μεταφτσής, λίγες ώρες πριν συνεδριάσει χθες η Νομαρχιακή Επιτροπή για να καθορίσει την ημερομηνία διεξαγωγής της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. Ο κ. Μεταφτσής αποχώρησε από το κομματικό όργανο και όπως δηλώνει σε ανακοίνωσή του, παραμένει απλό μέλος. Ξεκαθαρίζει μάλιστα ότι δεν πρόκειται να ενταχθεί σε άλλο χώρο, πολλώ δε μάλλον στο ΠΑΣΟΚ και αφήνει αιχμές κατά όσων όπως επισημαίνει: «λειτουργούν με βάση τον πληγωμένο εγωισμό τους».

Ειδικότερα στην επιστολή παραίτησής του που σημειωτέον εστάλη στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης δύο ώρες και πλέον πριν τη συνεδρίαση της Ν.Ε που ήταν καθορισμένη για τις 8 το βράδυ μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Πριν το πράξω δημόσια, σεβόμενος τα υπάρχοντα, μέχρι τις 20 Νοεμβρίου 2013, μέλη της ΔΗΜΑΡ, τα ενημέρωσα ως όφειλα, κάνοντας έναν απολογισμό. Έχω δηλώσει, πρόσφατα, ότι αυτά τα λίγα μέλη της ΔΗΜΑΡ στη Μαγνησία, έδωσαν τη μάχη να στηθεί ένα κόμμα από την αρχή, εξέλεξαν βουλευτή, διαχειρίστηκαν την αποχώρηση του Βουλευτή και γραμματέα της οργάνωσης Παρι Μουτσινα από την Κοινοβουλευτική ομάδα και τη ΔΗΜΑΡ, τα προβλήματα που δημιούργησε η είσοδος μας στην κυβέρνηση και τις αποφάσεις που αυτή λάμβανε, την έξοδο μας από τη κυβέρνηση και γενικά τις τύχες του κόμματος παρ’ όλες τις αντιξοότητες, με διαφορετικές αντιλήψεις, αλλά παρόντα στον αγώνα.

Σ’ αυτούς είναι αλήθεια ότι είχα υποχρέωση να απολογηθώ για τη θητεία μου.

Σε κανέναν άλλο, πολλώ δε μάλλον σε νεόκοπους στο κόμμα και το στρατό τους, «στα σιβηριανά στρατεύματα», όπως μου έλεγε ένας παλιός φίλος, για εκλογές σε ιστορική ομάδα της πόλης μας.

Θα παραμείνω απλό μέλος του κόμματος, για όσο κρίνω ότι καλύπτει τις προσωπικές μου πολιτικές αξίες, παρακολουθώντας τις διαδικασίες του, δεν κλείνω το μάτι σε κανέναν και φυσικά απελθέτω απ’ εμού, προς το ΠΑΣΟΚ, θεωρώ όμως ότι στη προσπάθεια για την ενοποίηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού, δεν περισσεύει κανείς και δεν χρειάζονται ούτε αποκλεισμοί ούτε ηγεμονισμοί και ιδιαίτερα από νέα αστέρια που αφού έκαναν τον κύκλο τους στα κόμματα εξουσίας, που μας έφεραν στη σημερινή κατάντια, παίζοντας με τις επιθυμίες και τον πληγωμένο εγωισμό συγκεκριμένων μελών της ΔΗΜΑΡ Μαγνησίας, προκάλεσαν όλα αυτά τα προβλήματα.

Κλείνοντας, όπως είπα στη συνέλευση για την προσυνεδριακή διαδικασία, προς συγκεκριμένα μέλη, «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου