ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένα τέλη καθαριότητας – φωτισμού

μειωμένα-τέλη-καθαριότητας-φωτισμο-515012

Στην τελευταία του συνεδρίαση,την περασμένη Δευτέρα,το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου αποφάσισε όπως ισχύσουν και το 2014 τα μειωμένα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πολιτών, που είναι δημότες του ενιαίου Δήμου Βόλου ως εξής:

1η κατηγορία: Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη.

– Αποροι σε κατάσταση πλήρους ένδειας. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των άπορων πολιτών σε κατάσταση πλήρους ένδειας, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

2η κατηγορία: Μείωση, σε ποσοστό 50%, των δημοτικών τελών.

α. Άποροι με βιβλιάριο ανασφαλίστου. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη), των απόρων με βιβλιάριο ανασφαλίστου, οι οποίοι είναι πιστοποιημένοι στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Βόλου.

β. Ατομα με αναπηρία από 80% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη), των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 80% και πάνω.

γ. Πολύτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 50%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των πολύτεκνων οικογενειών. Η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνεται, εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή.

3η κατηγορία: Μείωση, σε ποσοστό 30%, των δημοτικών τελών.

α. Ατομα με αναπηρία από 67% και πάνω. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη), των ατόμων με αναπηρία ή των ατόμων που τους βαρύνουν προστατευόμενα μέλη, τα οποία έχουν πιστοποιημένη αναπηρία από 67% και πάνω και έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 €, προσαυξανόμενο κατά 2.000 € για κάθε παιδί, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους.

β. Τρίτεκνες οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των τρίτεκνων οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 24.000 €, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνεται, εφόσον το μικρότερο ηλικιακά παιδί δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή.

γ. Μονογονεϊκές οικογένειες. Μείωση, σε ποσοστό 30%, των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για την κύρια κατοικία (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) των μονογονεϊκών οικογενειών, που έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα μικρότερο ή ίσο του ποσού των 12.000 € με ένα παιδί και των 14.000 € με δύο παιδιά, το οποίο θα αποδεικνύεται από το αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της Εφορίας του προηγούμενου, από το έτος ένταξης στην ευεργετική ρύθμιση, έτους. Η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα γίνεται, εφόσον το παιδί δεν έχει κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει, με προσκόμιση βεβαίωσης φοίτησης σε δημόσια ή αναγνωρισμένη από το κράτος σχολή.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου