ΤΟΠΙΚΑ

Στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ η Πορταριά

στο-δίκτυο-της-δευαμβ-η-πορταριά-495519

Τίτλοι τέλους μπαίνουν στο σίριαλ με τη σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Πορταριάς-Μακρινίτσας με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Τη Δευτέρα ξεκινούν οι απαραίτητες εργασίες, ενώ στο πλαίσιο αυτό θα παραμείνει κλειστό για μερικές ώρες το οδικό δίκτυο και η διέλευση των οχημάτων θα γίνεται από την Άλλη Μεριά.

Η τελική σύνδεση του αποχετευτικού δικτύου Πορταριάς- Μακρινίτσας με το κεντρικό δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 9 Αυγούστου.

Όπως γίνεται κατανοητό, η σπουδαιότητα των εργασιών που πραγματοποιούνται είναι τεράστια. Στο πλαίσιο των εργασιών θα διακοπεί η λειτουργία της οδικής κυκλοφορίας στην οδό Ιωλκού, από τα φανάρια της Αγίας Παρασκευής έως τα φανάρια του Αγίου Γεωργίου, από τις 7.30 το πρωί έως και τις 15.30 της ίδιας μέρας. Η εναλλακτική οδός κυκλοφορίας προς το Πήλιο είναι μέσω Άλλης Μεριάς.

Ο δήμος Πορταριάς σε σχετική του ανακοίνωση ζητάει συγγνώμη και παρακαλεί τους οδηγούς να δείξουν για μια τελευταία φορά και για λίγες ώρες κατανόηση, δεδομένου ότι οι εργασίες σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ είναι αναγκαίες.

«Η άμεση λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου Πορταριάς- Μακρινίτσας είναι απαραίτητη τόσο για τις κατοικίες, όσο και για δεκάδες καινούργιες επιχειρήσεις της περιοχής, οι οποίες δεν μπορούν να αδειοδοτηθούν εφόσον είναι κατασκευασμένες με τις προδιαγραφές σύνδεσής τους με το δίκτυο» επισημαίνει ο δήμαρχος Πορταριάς κ. Κοντορίζος. Ήδη όπως είναι γνωστό υπάρχουν 27 ξενοδόχοι στην περιοχή που αδυνατούν να λειτουργήσουν.

Στη συνέχεια τόσο οι κάτοικοι, όσο και οι επιχειρηματίες, θα πρέπει για να συνδεθούν με το δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ να καταθέσουν μία αίτηση στην επιχείρηση με την οποία θα επισυνάπτουν μια μελέτη σύνδεσης, η οποία κοστίζει από 100 έως 150 ευρώ περίπου, κάτοψη του σπιτιού ή της επιχείρησης και ένα τοπογραφικό.

Από εκεί και πέρα η ΔΕΥΑΜΒ θα περάσει σε κάθε περίπτωση το μετρητή νερού, ο οποίος όμως θα μετράει μόνο το νερό της αποχέτευσης και όχι ολόκληρη την ποσότητα νερού που καταναλώνεται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου