ΤΟΠΙΚΑ

Επανακάμπτει ο Ν. Χαυτούρας στην προεδρία της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών

επανακάμπτει-ο-ν-χαυτούρας-στην-προεδ-514052

Πρόεδρος για την επόμενη τριετία στους νοσοκομειακούς γιατρούς, μετά τη νίκη στις σημερινές εκλογές

Επανακάμπτει μετά από τρεισήμισι χρόνια στη θέση του προέδρου της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ν. Μαγνησίας ο Νίκος Χαυτούρας, που κέρδισε τις σημερινές εκλογές.

Η συμμετοχή των γιατρών στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο συνδικαλιστικό τους όργανο ήταν απογοητευτική. Σε σύνολο 200 και πλέον μελών, στις κάλπες προσήλθαν μόνο 102 γιατροί, 89 από το Νοσοκομείο Βόλου και 13 που απασχολούνται στα Κέντρα Υγείας του νομού.

Το ψηφοδέλτιο που ηγήθηκε ο Νίκος Χαυτούρας «Αγωνιστική Κίνηση» έλαβε 52 ψηφοδέλτια και τρεις έδρες, ενώ το αντίστοιχου του απερχόμενου προέδρου Παύλου Μαλινδρέτου, που ηττήθηκε, έλαβε 42 ψηφοδέλτια και δύο έδρες.

Στο νέο διοικητικό συμβούλιο με τη σειρά που ψηφίστηκαν εκλέγονται οι: Νίκος Χαυτούρας (48 ψήφοι), Παύλος Μαλινδρέτος (36 ψήφοι), Χρήστος Παρασκευόπουλος (29 ψήφοι), Κυριάκος Αβραμίδης (21 ψήφοι), Γεώργιος Ρήγας (19 ψήφοι).

Από την παράταξη του κ. Χαυτούρα ήταν επίσης υποψήφιοι οι γιατροί που έλαβαν: Βασίλης Βασιλόπουλος (13 ψήφους), Γιώργος Βατάλης (13 ψήφοι) και Γιώργος Κοσμάς (8 ψήφοι).

Από την παράταξη του κ. Μαλινδρέτου αντίστοιχα υποψήφιοι ήταν οι γιατροί που έλαβαν: Δημοσθένης Οικονομόπουλος (17 ψήφοι), Αννα Βαρδούλη (16 ψήφοι), Χρήστος Χαχόπουλος (15 ψήφοι), Λία Μέλη (13 ψήφοι), Διαμαντής Γιαννουλάκης (5 ψήφοι).

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ο Νίκος Χαυτούρας, που τις επόμενες μέρες αναμένεται να αναλάβει πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας, ευχαρίστησε τους συναδέλφους του και υπογράμμισε ότι προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση θα είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Αχιλλοπούλειο, με κυρίαρχο την υποστελέχωση σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. «Θα δυναμώσουμε τη φωνή μας και θα απαιτήσουμε από το υπουργείο Υγείας ενίσχυση του νοσοκομείου με μόνιμο προσωπικό», επισήμανε σχετικά ο νέος πρόεδρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου