ΤΟΠΙΚΑ

Συναντιούνται ως επαγγελματίες οι πρώτοι απόφοιτοι της Αρχιτεκτονικής

συναντιούνται-ως-επαγγελματίες-οι-πρ-513939

Συμμετέχουν με έργα τους στην πρώτη έκθεση αρχιτεκτονικών έργων με αφορμή τα 15 χρόνια λειτουργίας της σχολής

Πριν από 15 χρόνια συναντήθηκαν για πρώτη φορά ως συμφοιτητές στο αμφιθέατρο της Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, που λειτουργούσε για πρώτη χρονιά. Δεκαπέντε χρόνια μετά οι πρώην συμφοιτητές συναντιούνται και πάλι ως επαγγελματίες πλέον για να παρουσιάσουν τα έργα τους στην πρώτη έκθεση με έργα των αποφοίτων της Αρχιτεκτονικής που κλείνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χθες το βράδυ και θα λειτουργήσει έως τις 7 Ιουνίου.

Ολοι οι απόφοιτοι προσκλήθηκαν να συμμετέχουν και να ξαναβρεθούν μέσα από τη δουλειά που παρήγαν από την αποφοίτησή τους μέχρι σήμερα. Τα έργα είναι πολυσυλλεκτικά: από αντικείμενα design, ενδύματα, εικαστικά έργα, διαδραστικές συσκευές – παιχνίδια ως και κτίρια.

Παρουσιάζονται κτήρια που έχουν υλοποιηθεί τόσο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό αλλά και μελέτες που έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς και άλλες διοργανώσεις. Ακόμη διακρίσεις υπάρχουν σε διαγωνισμούς γραφιστική. Ενδιαφέρον έχει και η ερευνητική δραστηριότητα σε θεωρητικά πεδία σε συνεργασία με εγχώρια πανεπιστήμια ή και του εξωτερικού.

Μέσα στην κρίση οι αρχιτέκτονες επεκτείνουν το πεδίο δράσης τους
παραμένοντας παραγωγικοί και δραστήριοι. Τα έργα παρουσιάζονται σε μια κατασκευή που σχεδίασε η ομάδα με κύριο υλικό τα ξύλα οικοδομής.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Γιάννης Αρβανίτης, ενώ το σχεδιασμό ανέλαβαν οι Ορέστης Αργυρόπουλος, Μαριλίνα Μεταξογένη, Δήμητρα Σταματίου.

Συμμετέχουν: Γιάννης Αρβανίτης, Ορέστης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Γρηγοροπούλου, Νικολέτα Γρηγορούδη, Νίκη Δημοπούλου, Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Γεωργία Καλαντζή, Απόστολος Καμπούρης, Κυριακή Καστρινάκη, Ελένη Κουινέλη, Ειρήνη Κουκά, Ματίνα Κουσίδη, Φωτεινή Κυριακίδου, Βάσια Λύρη, Μαριλίνα Μεταξογένη, Λουκάς Μπαρτατίλας, Χρύσα Νικολούτσου, Θεοδώρα Ντατσοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαγιάννη, Ροδούλα Παπαδάκη, Στέφανος Παπαδάτος, Ευαγγελία Παπαδημητρίου, Εμμανουήλ Παραβολιάσης, Γιώργος Σαρμανιώτης, Αγγελική Σιώλη, Δήμητρα Σταματίου, Κατερίνα Στασινοπούλου, Φιλιάνα Τεφανακάκη, Μαρία Στραγαλινού, Χρυσόστομος Τσιμουρδάγκας, Στέλλα Τσιόντση, Κατερίνα Χανιώτη, Ελένη Ψυλλάκη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου