ΤΟΠΙΚΑ

Ενέργειες για να ανελκυστεί η «Ευαγγελίστρια»

ενέργειες-για-να-ανελκυστεί-η-ευαγγε-491090

Συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και αποφάσισε να προχωρήσει η διαδικασία για την ανέλκυση του πλοίου «Ευαγγελίστρια», το οποίο από τον περασμένο Μάρτιο είναι μισοβυθισμένο στην περιοχή των Πευκακίων. Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε όπως γίνει δημοσίευση στις αθηναϊκές εφημερίδες για την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ειδικά πιστοποιημένες εταιρίες που εξειδικεύονται στο συγκεκριμένο τομέα εργασιών. Η δημοσίευση θα γίνει σε εφημερίδες της πρωτεύουσας, καθώς οι συγκεκριμένες εταιρίες δραστηριοποιούνται κυρίως στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος.
Η διοίκηση θέλει να κινήσει γρήγορα τις διαδικασίες, καθώς το συγκεκριμένο πλοίο είναι εδώ και χρόνια εγκαταλελειμμένο στην περιοχή και αποτελεί πηγή ρύπανσης για το λιμάνι . Η διοίκηση έχει στα χέρια της πρόταση από ειδική εταιρία που αναλαμβάνει χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση για τον ΟΛΒ την ανέλκυση του πλοίου με αντίτιμο το ίδιο το πλοίο, το οποίο στη συνέχεια θα πάει σε ειδικό διαλυτήριο με τα μεταλλικά του να εκποιούνται σε βιομηχανίες και χαλυβουργεία. Με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ο ΟΛΒ αποσκοπεί να υπάρξει καλύτερη οικονομική προσφορά με την καταβολή και μικρού οικονομικού τιμήματος υπέρ του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
Επίσης στη χθεσινή συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΒ ασχολήθηκε και με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν τις επόμενες μέρες για να λυθεί και το θέμα με τα εγκαταλελειμμένα flying dolphins που βρίσκονται εδώ και χρόνια μέσα στο λιμάνι. Για το σκοπό αυτό η διοίκηση του ΟΛΒ έχει ζητήσει στοιχεία και διευκρινίσεις από το Λιμεναρχείο για το νομικό καθεστώς αυτών των πλοίων. Επίσης μέσα στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης είναι και η αδειοδότηση για τη μαρίνα μπροστά από το Τελωνείο, η οποία εδώ και επτά χρόνια είναι χωρίς άδεια. Προς το σκοπό αυτό σε πρώτη φάση απαιτείται η εκπόνηση Σχεδίου Πυρασφάλειας, προκειμένου στη συνέχεια να αδειοδοτηθεί η μαρίνα από το Υπουργείο Τουρισμού.
Ακόμη προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση είναι η αξιοποίηση των χώρων του νέου τέρμιναλ, με τη διοίκηση να δίνει προτεραιότητα στη σύνταξη οικονομικοτεχνικής μελέτης για τις πιθανές χρήσεις των χώρων του α΄ ορόφου που έχουν συνολική επιφάνεια 3500 τ.μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου