ΤΟΠΙΚΑ

Καθαρισμός της ακτής Αναύρου και της Γορίτσας

καθαρισμός-της-ακτής-αναύρου-και-της-γ-513451

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Βόλου, καλεί όλους τους δημότες, κάθε ηλικίας, να συμμετέχουν εθελοντικά στην πανελλήνια περιβαλλοντική δράση «LET’S DO IT GREECE», την Κυριακή στις 2 Απριλίου, από τις 10.30 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.

Τα σημεία καθαρισμού είναι δύο: Η παραλία του Αναύρου και το νταμάρι της Γορίτσας. Η συνάντηση θα γίνει στην παραλία του Αναύρου, όπου θα δοθούν τα απαραίτητα υλικά για τον καθαρισμό των περιοχών, και θα μοιραστούν οι εθελοντές στις περιοχές που επιθυμούν.

Το 2008, μια ομάδα πολιτών στην Εσθονία ξεκίνησε μια προσπάθεια να καθαρίσει ολόκληρη τη χώρα μέσα σε μία μόνο μέρα. Ήταν ένας στόχος δύσκολος, ο οποίος όμως επιτεύχθηκε με τις προσπάθειες όλων των εθελοντών. Με την πάροδο του χρόνου η προσπάθεια αυτή ονομάστηκε «Let’s do it» και πήρε διεθνείς διαστάσεις.

Στον καθαρισμό θα συμμετάσχουν κι αυτή τη χρονιά οι εθελοντές από τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων», το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος», το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας (που δήλωσαν επίσημα συμμετοχή) και όλοι οι μεμονωμένοι μαθητές και πολίτες-εθελοντές που θα ενισχύσουν τη δράση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου