ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό κοινωνικό έργο

σημαντικό-κοινωνικό-έργο-513310

Πολυεπίπεδες κοινωνικές πρωτοβουλίες αναπτύσσει η Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κάτω Λεχωνίων, που «αγκαλιάζει» με ιδιαίτερη φροντίδα ανθρώπους οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Σύλλογος που κάνει αισθητή την παρουσία του στο πολιτιστικό πεδίο, διευρύνει ολοένα και περισσότερο τις κοινωνικές του πρωτοβουλίες, με στόχο τη διακριτική προσφορά βοήθειας, όπου υπάρχει ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό έχει αναπτυχθεί επικοινωνία με όλα τα Ιδρύματα της περιοχής μας, προκειμένου να καταγράφονται και να καλύπτονται, στο βαθμό του δυνατού, οι ανάγκες που υπάρχουν. Όπως αναφέρει στο σημείο αυτό η πρόεδρος του Συλλόγου, Ελένη Γκοργκόλια: «συγκεντρώνουμε και στέλνουμε ρούχα όπου υπάρχει ανάγκη και πρόσφατα στείλαμε ένα φορτηγό γεμάτο από καθαριστικά και είδη ατομικής υγιεινής, όπως σαμπουάν, σαπούνια, απορρυπαντικά και άλλα είδη που μας ζήτησαν από τις γυναικείες φυλακές Θήβας, ενώ στη διάρκεια του μήνα θα στείλουμε και πάλι δέματα σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη».

Εχοντας το βλέμμα στραμμένο στην κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης, τα μέλη του Συλλόγου ενώνουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειές τους, προκειμένου να βοηθηθούν όσοι έχουν ανάγκη. «Με απασχολούν ιδιαίτερα τα προβλήματα του κόσμου και σκέφτομαι διαρκώς πως θα βοηθήσουμε συνανθρώπους μας που έχουν περιέλθει σε ένδυα», υπογραμμίζει εμφανώς προβληματισμένη η κ. Γκοργκόλια. Κάθε αλληλέγγυα πρωτοβουλία αναπτύσσεται με διακριτικότητα, προκειμένου να μη γίνεται αντιληπτή, για ευνόητους λόγους.

Σε εποχές κρίσης εντείνονται οι προσπάθειες συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης για τους απόρους, στο χώρο που απέκτησε μετά από πολυετείς προσπάθειες ο Σύλλογος. Ο χώρος που εγκαινιάστηκε πρόσφατα σε χαρμόσυνο κλίμα, μετά από πολλές προσπάθειες και την παράλληλη συνδρομή ευαισθητοποιημένων μελών της τοπικής κοινωνίας, τα οποία διαθέτουν οικονομική επιφάνεια, αποτελεί το εφαλτήριο για ακόμη περισσότερες αλληλέγγυες πρωτοβουλίες. «Επιτέλους, μετά από πολλά χρόνια αποκτήσαμε στέγη και στόχος μου είναι σε αυτό το κτίριο να συγκεντρώνουμε τρόφιμα και ρούχα για άπορες οικογένειες», υπογραμμίζει η πρόεδρος του Συλλόγου.

Πέρα από τις πολιτιστικές δραστηριότητες που αναπτύσσει, η Δημοκρατική Εκπολιτιστική Κίνηση Κάτω Λεχωνίων, εντείνει τις προσπάθειές της προς την κατεύθυνση της κοινωνικής αλληλεγγύης, αγκαλιάζοντας με ιδιαίτερη φροντίδα ανθρώπους κάθε ηλικίας, αλλά και παιδιά που έχουν ανάγκη βοηθείας.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου