ΤΟΠΙΚΑ

«Εξάψαλμος» κατά βουλευτή

εξάψαλμος-κατά-βουλευτή-513278

«Βλάσφημη, προσβλητική και κακοήθη» χαρακτηρίζει με γραπτή του δήλωση ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, την ενέργεια του βουλευτή Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ Β. Διαμαντόπουλου να εμφανιστεί στο τοπικό καρναβάλι του Άργους Ορεστικού ντυμένος κληρικός, προσφέροντας -όπως αναφέρουν τα τοπικά ηλεκτρονικά ΜΜΕ- «αντιμνημονιακή κοινωνία».

Σφοδρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στους Εκκλησιαστικούς κύκλους η παραπάνω ενέργεια, ενώ πολλοί Ιεράρχες, μεταξύ δε αυτών και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, άσκησαν δριμεία κριτική στο Βουλευτή του ελληνικού κοινοβουλίου για τη «διακωμώδηση της Ιερωσύνης και του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας», όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά.

Με αφορμή τα παραπάνω, ο κ. Ιγνάτιος προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί σε κάθε πολιτισμένο άνθρωπο η απολίτιστη, απαράδεκτη, βλάσφημη, προσβλητική και κακοήθης ενέργεια του Βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, σε καρναβαλική εκδήλωση στο Άργος Ορεστικό, ο οποίος επέλεξε να εκφράσει τις «πολιτικές» του θέσεις διακωμωδώντας την Ιερωσύνη και το μέγιστο Μυστήριο της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας και όλα αυτά εν μέσω της πλέον ιερής περιόδου της Εκκλησίας μας, το Άγιο Δωδεκαήμερο».

«Αλήθεια, διερωτάται ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, αυτό είναι το νέο ήθος που φέρουν πρόσωπα και κόμματα που φιλοδοξούν να κυβερνήσουν τη χώρα;

Αλήθεια, δε γνωρίζει ο εν λόγω Βουλευτής ότι το μέτρο του πολιτισμού του καθενός κρίνεται από το σεβασμό του απέναντι σε όσα δεν πιστεύει και δεν ασπάζεται;

Αλήθεια, γνωρίζει ο κ. Βουλευτής τι συνέπειες θα είχε μια ανάλογη πράξη σε μία ισλαμιστική χώρα; Το γεγονός ότι ζούμε στην ελεύθερη και χριστιανική Ελλάδα, όπου, ακριβώς επειδή είναι χριστιανική, ο καθένας μπορεί να πιστεύει ό,τι θέλει, θεωρεί ότι νομιμοποιεί τέτοιες χυδαίες ενέργειες;».

«Μήπως, τελικά, η λεκτική και συμβολική βία, καθώς και ο φασισμός, με την ευρύτερη έννοια, έχουν δύο όψεις; Περιμένουμε, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, την επίσημη αντίδραση του κόμματος και του προέδρου του», καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Ιγνατίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου