ΤΟΠΙΚΑ

Εντείνονται οι έλεγχοι με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος

εντείνονται-οι-έλεγχοι-με-στόχο-την-πρ-513031

Παραγγελία έδωσε η Εισαγγελία Βόλου στα Αστυνομικά Τμήματα, τα Λιμεναρχεία, τα Δασαρχεία

Εντατικοποίηση των ελέγχων για την προστασία του περιβάλλοντος, του αιγιαλού και της παραλίας ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου από όλες τις αρμόδιες αρχές. Η εισαγγελική αρχή παρενέβη προς τα δασαρχεία, τα λιμεναρχεία και τα αστυνομικά τμήματα της Μαγνησίας μετά από εγκύκλιο του Αρείου Πάγου που της κοινοποιήθηκε.

Ζήτησε να αυξηθούν οι έλεγχοι με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες που δόθηκαν, προκειμένου να προφυλαχθούν τα δάση από πυρκαγιές εν μέσω καλοκαιριού που οι υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν μεγάλους κινδύνους σε όλη τη χώρα.

Εν προκειμένω στον Βόλο και τη Μαγνησία το τελευταίο διάστημα έχει σημάνει αλλεπάλληλες φορές συναγερμός για εκδήλωση μεγάλων πυρκαγιών με πιο πρόσφατη αυτή στο Περίβλεπτο το Σάββατο, η οποία μετέτρεψε σε στάχτη πουρνάρι σε έκταση 250 στρεμμάτων.

Τις προηγούμενες μέρες εκδηλώθηκαν επίσης πυρκαγιές, στον Άγιο Γεώργιο και τη Β’ Βιομηχανική περιοχή.

Επίσης, οι οδηγίες που δόθηκαν αφορούν και στην προσβασιμότητα των πολιτών σε παραλίες. Στόχος είναι όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση σε μία παραλία και να μην εμποδίζονται από την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων που επεκτείνονται σε ολοένα και μεγαλύτερους χώρους, φτάνοντας κάποτε να καταλαμβάνουν και ολόκληρες παραλίες.

Οι οδηγίες είναι σαφείς για άμεση βεβαίωση παραβάσεων και κίνηση αυτόφωρων διαδικασιών όπου συντρέχουν οι προβλεπόμενοι από την κείμενη νομοθεσία όροι και προϋποθέσεις.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου