ΤΟΠΙΚΑ

Η Προστάτιδα των Βλάχων στην Ανάληψη

η-προστάτιδα-των-βλάχων-στην-ανάληψη-512618

Την Ιερή Εικόνα της Παναγίας της Οδηγήτριας της Γραμμουστιανής θα φιλοξενήσει η Τοπική μας Εκκλησία και συγκεκριμένα ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, στο πλαίσιο του φετινού εβδομαδιαίου εορτασμού της Δεσποτικής εορτής της Αναλήψεως.

Την Ιερά Εικόνα θα υποδεχθεί η ενορία της Αναλήψεως σήμερα, στις 6.30μ.μ. στα προπύλαια του Ναού και αμέσως μετά θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός και Ιερά Παράκληση της Παναγίας.

Η Ιερά Εικόνα φιλοτεχνήθηκε το 1650 και τιμάται από την Βλαχόφωνη Ρωμιοσύνη της Μακεδονίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Αργους Ορεστικού. Ο Ναός της καταστράφηκε στον πόλεμο του ‘40. Η Εικόνα της Παναγίας Γραμμουστιανής διασώθηκε με θαυματουργικό τρόπο τόσο στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσο και στις μαύρες σελίδες της Ελληνικής ιστορίας, την περίοδο του εμφυλίου.

Πολλά είναι τα θαύματα που έχει επιτελέσει η Παναγία η Γραμμουστιανή, όπως διάσωση βρεφών, λύση ατεκνίας, θεραπείες καρκινοπαθών.

Το Θεομητορικό αυτό κειμήλιο της Βλαχόφωνης Ρωμιοσύνης θα παραμείνει στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως έως το Σάββατο 23 Μαΐου, οπότε και θα επιστρέψει στην έδρα του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου