ΤΟΠΙΚΑ

Συγκρότηση μετώπου κατά των μονοπωλίων

συγκρότηση-μετώπου-κατά-των-μονοπωλί-851206

 

Η αρχή του «δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» έγινε από το κίνημα κατά των διοδίων, αλλά από ό,τι φαίνεται ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που έχει τη στήριξη του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μπούτας, επεκτείνει τη δράση, κρίνοντας αναγκαία και επιβεβλημένη την ανάγκη συγκρότησης ενός αντιμονοπωλιακού μετώπου – λαϊκού κινήματος που μην αναγνωρίζοντας το χρέος της Ελλάδας και το Μνημόνιο, δεν θα πληρώσει όλα όσα ζητούνται από την κυβέρνηση.

 
Αυτό διεμήνυσε χθες από το Βόλο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» αναφορικά με το πρόβλημα της ανεργίας ο Βαγγέλης Μπούτας.
 
Οπως τόνισε ο κ. Μπούτας, το επόμενο χρονικό διάστημα το φαινόμενο της ανεργίας και της αδυναμίας του κόσμου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του θα διογκωθεί, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητο να υπάρξει μαζική παρέμβαση και κοινή ταξική πορεία με κατεύθυνση την ανατροπή του συστήματος.

 

Στο σκοπό αυτό θα συμβάλλει καθοριστικά η συγκρότηση ενός κινήματος με τη συμμετοχή του λαού -συνταξιούχοι, άνεργοι, αγρότες- το οποίο θα αρνείται να πληρώσει όλα όσα του επιβάλλει το κράτος στο πλαίσιο του Μνημονίου και στα μονοπώλια.

«Μέχρις ότου γίνει αυτό, θα δίνονται καθημερινά οι μάχες σε όλα τα επίπεδα και κυρίως σε ζητήματα που αφορούν στη δουλειά, το εισόδημα και την περίθαλψη, όπου άλλωστε θα κριθεί το διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών», τόνισε ο κ. Μπούτας και επεσήμανε ότι όσο περισσότερη δύναμη συγκεντρώσει η Λαϊκή Συσπείρωση από την περιφέρεια και τους δήμους, τόσο πιο  σημαντική θα είναι για την πάλη ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης. 

Θέλουν να μας πάρουν το ψωμί από το στόμα!

Ο κ. Μπούτας όμως δεν παρέλειψε να αποδώσει ευθύνες στην κυβέρνηση για την πολιτική της σε σχέση και με το σιτάρι και την έκρηξη των τιμών. «Πρέπει να υπάρξουν ανατροπές στην αγροτική πολιτική, να δοθούν κίνητρα στους αγρότες να καλλιεργήσουν μαλακά σιτάρια, ώστε να σταματήσουν οι εισαγωγές» σημείωσε ο κ. Μπούτας, που μάλιστα χαρακτήρισε τα εισαγόμενα σιτάρια «ακατάλληλα έστω και για τροφή στις κότες».
 
Σκληρή ήταν όμως η κριτική που άσκησε και στον πρόεδρο των Αλευροβιομηχάνων Ελλάδος κ. Λούλη, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μήπως να του δανείσουμε και λεφτά; Αυτό που κάνει είναι αισχρό! Ούτε αυτός ούτε κανένας δεν έκανε μειώσεις τόσα χρόνια που οι τιμές ήταν εξευτελιστικές»!

Αγώνας για σταθερή και μόνιμη δουλειά

Να παλέψουν για μόνιμη και σταθερή δουλειά, σταμάτημα των απολύσεων, οικονομική ενίσχυση σε όλους τους ανέργους, αναγνώριση του διαστήματος ανεργίας ως συντάξιμου χρόνου, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς όρους και προϋποθέσεις, οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι συσπειρωμένοι στα ταξικά συνδικάτα και στο ΠΑΜΕ, ζήτησε ο κ. Μπούτας.
 
Αναφερόμενος στην ανεργία, είπε ότι στη Μαγνησία ανέρχεται σε ποσοστό 19%, ενώ στη Θεσσαλία σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Στατικής Υπηρεσίας υπερβαίνει το 11% και οι άνεργοι αγγίζουν τις 50.000!

Σ’ αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται χιλιάδες άλλοι που δεν έχουν δηλωθεί στον ΟΑΕΔ και ανάμεσά τους και χιλιάδες μικρομεσαίοι αγρότες που ξεκληρίστηκαν. Χαρακτηριστικό είναι, πρόσθεσε, ότι αυξάνεται ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων και μειώνεται εκείνος των επιδοτουμένων από τον ΟΑΕΔ, ενώ όπως είπε μέσα στο 2010 έμειναν χωρίς δουλειά είτε γιατί απολύθηκαν είτε γιατί οι επιχειρήσεις που εργάζονταν έκλεισαν.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου